Tips

Vi får många frågor, om allt från hur surdegen man just har köpt ska skötas till hur man bäst förvarar, fryser in och tinar upp våra bröd. Här har vi samlat de vanligaste. Skriv gärna till oss om det är något du saknar här!

Så tar du hand om din surdeg
Hos oss kan du köpa en liten påse rågsurdeg för 10 kronor, och här hittar du instruktioner om hur du kan göra när du kommer hem. Här finns också tips om hur du sköter den bäst för att lyckas med hemmabaket.

Frysa in och tina upp – så blir brödet som nytt igen
Många av våra kunder kommer långväga för att storhandla, och hur gör man då bäst för att få en nybakt smak av Solhaga närhelst man vill? Här är ett inlägg från Saras blogg om hur hon själv brukar göra när bageriet är stängt en längre period.

För fler baktips och recept – besök sarabakar.se
Stort lycka till!

Rädda brödet!

Något av det svåraste som finns när man jobbar med en färskvara som bröd är att baka lagom mycket. På Solhaga arbetar vi för att minska svinnet, men vill samtidigt att det ska finnas bröd kvar i hyllan ända till stängning för alla er som besöker oss. Det som blir över skänks till välgörande ändamål, eller torkas och mals till ströbröd som får nytt liv i våra degar. Ströbrödet finns även att köpa i butiken.

För att värna om vår planet bakar vi fler av de bröd vars råvara har transporterats en kort sträcka. Och färre av de bröd som kräver mycket energi eller innehåller torkad frukt och nötter från fjärran land. Så för att få exakt det ni önskar – lägg en beställning särskilt om det gäller frukt & nöt, valnötsbröd, Slöingebröd och baguetter. Räkna också med att frallor och croissanter har en strykande åtgång på morgonen.

Och när du kommer hem – ta vara på varenda smula! På Saras blogg sarabakar.se finns tips om massor av gott du kan göra med gamla bröd och bullar. Här har du länk till recept.

%d bloggare gillar detta: