Beställ bröd till midsommar

Midsommarafton har vi öppet 8-13 och midsommardagen 8-16. För att helt säkert få dina favoriter behöver vi ha din beställning två dagar innan avhämtning. För att minska svinnet försöker vi att baka bara det som vi tror kommer att gå åt, därför kan det vara glest i hyllan framåt 13 då vi stänger på midsommarafton.

För att beställa – skriv till info@solhagastenugnsbageri.se eller ring 0738-55 11 22. Ange namn, telefonnummer och vad du vill beställa.

Om du beställer med kort varsel är telefon det säkraste sättet att nå oss, det är inte alltid vi läser e-post under dagen. 

SPECIALSORTIMENT MIDSOMMAR

6G8A8891_sillabrod.jpgÅrets midsommarbröd – Bertes sillabröd. Det här brödet med 100% råg tog vi fram alldeles nyligen till Bertes 450-årsjubileum. Ett riktigt festbröd, skapat för våra svenska högtider med sill och goda ostar. En hyllning till kvarnen, och till rågen som är ett riktigt superlivsmedel både när det gäller smak och näring. Brödet är grovt som ett danskt rågbröd, fast med samma sötma som en kavring. Vi börjar med att skålla grovt rågmjöl och försiktiga mängder kummin i kaffe från Slöinge kafferosteri. Nästa dag tillsätter vi mera rågmjöl, rågsurdeg, hela rågkärnor, solrosfrö, svart sirap, jäst och salt. Finns som stort formbröd (1200 g) eller litet formbröd (600 g).

Dinkelfocaccia med färskpotatis, cheddar och örter från vår kryddträgård.

Brioche. Vi har ett fåtal små formbröd för beställning.

Bryggarbröd. I samarbete med mikrobryggeriet BrewOre i Morup. Vi tar tillvara dravet, den mältade havre som blir över i processen. Ett mustigt bröd som även innehåller rågsurdeg och återvunnet bröd.

Midsommardessert – Rabarber & rosor. Liten portionstarte med rabarber och italiensk maräng med rosor.

OCH SOM VANLIGT HAR VI ÄVEN…

Solhaga levain – klassiskt ljust surdegsbröd som passar till allt. Finns som ovalt bröd, som formbröd, som litet bröd och som jättelevain (2000 g) till det stora kalaset.

Baguetter – finns med och utan vallmofrö. Både i vanlig form och klippt som ett veteax vilket passar fint till buffé. Eller varför inte beställa en baguettekrans till kalaset?

Vallmobröd – vår egen smakrika version av franskbröd. Finns både som ovalt bröd och formbakat, samt som litet bröd.

Slöingebröd – handknådat mellangrovt bröd med varierande kulturspannmål och säsongens råvaror. Finns som avlångt bröd och litet bröd.

Valnöt – samma innehåll som Slöingebröd, samt hela valnötter.

Fyra frön – ett ljusare lantbröd med frön av pumpa, vallmo, sesam och solros. Finns som avlångt bröd och litet bröd.

Danskt rågbröd – helt utan vetemjöl, med linfrö, pumpafrö och solroskärnor.

Frukt & nöt – med massor av aprikoser, russin, gula russin, valnötter och hasselnötter.

Hallandsknäcke – med rågsurdeg, graham, honung och vetemjöl.

FRALLOR
Levain, fyra frön, frukt & nöt, källarfranska, källarfranska med smält ost, samt franskbrödfralla med vallmofrön.

OM ALLERGIER
Alla bröden är bakade på ekologiskt mjöl. Av alla våra bröd är det endast franskbrödfrallorna och ostfrallorna som innehåller laktos. Du som är vegan kan äta allt utom dessa och knäckebrödet (som innehåller honung). Alla bröd kan innehålla spår av nötter eftersom vi hanterar nötter i bageriet (dock ej jordnötter).