Beställ bröd till jul

Den 23 december är sista dagen för i år som du kan handla bröd hos oss. Sedan stänger vi för jullov och öppnar igen den 3 januari 2019. För att säkert få dina favoriter till den 23 december behöver vi ha din beställning senast den 21 december.

För att minska svinnet försöker vi att baka bara det som vi tror kommer att gå åt, därför kan det vara glest i hyllan framåt eftermiddagen.

För att beställa – skriv till info@solhagastenugnsbageri.se eller ring 0738-55 11 22. Ange namn, telefonnummer och vad du vill beställa.

Om du vill beställa med kort varsel är telefon det säkraste sättet att nå oss, det är inte alltid vi läser e-post under dagen.

JULENS SPECIALBRÖD 

Årets julbröd – Bryggarbröd. Ett samarbete med BrewOre, nystartat mikrobryggeri i Morup. Därifrån har vi fått drav från bryggningen av en julöl, alltså de krossade maltkorn som blir över när man lakar ur den vätska som ska bli öl. I kravet finns massor av härlig smak, sötma och näring. Dessutom har vi använt strö från räddat bröd, fullkornsemmer och rågsurdeg. Resultatet blev ett rustikt och mustigt bröd som består till 10% av räddade ingredienser. Passar fint till både dopp i grytan, charkuterier, ostar, som nattmacka eller till frukost. Bakas från och med onsdag fram till jul. Recept och mer om samarbetet finns på sarabakar.se.

Vörtbröd. Med surdeg av råg och de klassiska vörtkryddorna. Finns med och utan russin. Bakas varje dag.

Kavring. Klassiskt med skållning av rostad grov råg och mild smak av kummin. Finns som stort formbröd (800 g) eller litet (400 g).

VÅRT VANLIGA SORTIMENT

Solhaga levain – klassiskt ljust surdegsbröd som passar till allt. Finns som ovalt bröd, som formbröd, som litet bröd och som jättelevain (2000 g) till det stora kalaset.

Baguetter – finns med och utan vallmofrö. Både i vanlig form och klippt som ett veteax vilket passar fint till buffé. Eller varför inte beställa en baguettekrans till julkalaset?

Vallmobröd – vår egen smakrika version av franskbröd. Finns både som ovalt bröd och formbakat, samt som litet bröd.

Slöingebröd – handknådat mellangrovt bröd med varierande kulturspannmål och säsongens råvaror. Finns som avlångt bröd och litet bröd.

Valnöt – samma innehåll som Slöingebröd, samt hela valnötter

Fyra frön – ett ljusare lantbröd med frön av pumpa, vallmo, sesam och solros. Finns som avlångt bröd och litet bröd.

Danskt rågbröd – helt utan vetemjöl, med linfrö och solroskärnor.

Frukt & nöt – med massor av aprikoser, russin, gula russin, valnötter och hasselnötter.

Hallandsknäcke – med rågsurdeg, graham, honung och vetemjöl.

Frallor som bakas varje dag:
Levain, fyra frön, frukt & nöt, källarfranska, källarfranska med smält ost, samt franskbrödfralla med vallmofrön.

OM ALLERGIER
Alla bröden är bakade på ekologiskt mjöl. Av alla våra bröd är det endast franskbrödfrallorna och ostfrallorna som innehåller laktos. Du som är vegan kan äta allt utom dessa och knäckebrödet (som innehåller honung). Alla bröd kan innehålla spår av nötter eftersom vi hanterar nötter i bageriet (dock ej jordnötter).