Beställ bröd till jul

För att beställa – skriv till info@solhagastenugnsbageri.se eller ring 0738-55 11 22. Ange namn, telefonnummer och vad du vill beställa. Om du beställer med kort varsel är telefon det säkraste sättet att nå oss, det är inte alltid vi läser e-post under dagen. 

Måndag den 23/12 har vi öppet 8-16. För att minska svinnet försöker vi att baka bara det som vi tror kommer att gå åt, därför kan det vara glest i hyllan framåt 16 då vi stänger för jullov. Vi öppnar igen fredag den 3/1.

SPECIALSORTIMENT JULEN 2019

Det här året har gått i återbrukets tecken här på Solhaga, och det har satt sitt avtryck i brödhyllan. Vi har lyckats minska vårt svinn, genom att återvinna bröd i våra degar. Det ger en fylligare, rostad smak, och ett saftigare inkråm. Gott på många sätt!

Bryggarbröd. I samarbete med mikrobryggeriet BrewOre i Morup. Vi tar tillvara dravet, den mältade havre som blir över i processen. I det här fallet kommer dravet från bryggningen av deras julöl med färsk ingfära och kanel. Ett mustigt bröd som även innehåller rågsurdeg och återvunnet bröd. Passar såväl till dopp i grytan som till ost och chark.

Vörtbröd. Även detta i samarbete med mikrobryggeriet BrewOre i Morup, vi har skrivit om vårt recept så att det numera även innehåller drav och återvunnet bröd, samt självklart de traditionella kryddorna ingefära, kardemumma, nejlika och pomerans.

6G8A8891_sillabrod.jpgSolhagas sillabröd. Det här brödet med 100% råg tog vi fram i våras till Bertes 450-årsjubileum. Ett riktigt festbröd, skapat för våra svenska högtider med sill och goda ostar. En hyllning till kvarnen, och till rågen som är ett riktigt superlivsmedel både när det gäller smak och näring. Brödet är grovt som ett danskt rågbröd, fast med samma sötma som en kavring. Finns som stort formbröd (1200 g) eller litet formbröd (600 g).

 

Tranbär & mandel. Ett extra lyxigt litet formbröd bröd till ostar. Grovt och saftigt med torkade tranbär, ekologisk spansk mandel och kanel.

OCH SOM VANLIGT HAR VI ÄVEN…

Solhaga levain – klassiskt ljust surdegsbröd som passar till allt. Finns som ovalt bröd, som formbröd, som litet bröd och som jättelevain (2000 g) till det stora kalaset.

Baguetter – finns med och utan vallmofrö. Både i vanlig form och klippt som ett veteax vilket passar fint till buffé.

Vallmobröd – vår egen smakrika version av franskbröd. Finns både som ovalt bröd och formbakat, samt som litet bröd.

Slöingebröd – handknådat mellangrovt bröd med varierande kulturspannmål och säsongens råvaror. Finns som avlångt bröd och litet bröd.

Valnöt – samma innehåll som bryggarbröd, samt hela valnötter.

Fyra frön – ett ljusare lantbröd med frön av pumpa, vallmo, sesam och solros. Finns som avlångt bröd och litet bröd.

Danskt rågbröd – helt utan vetemjöl, med linfrö, pumpafrö och solroskärnor.

Frukt & nöt – med massor av aprikoser, russin, gula russin, valnötter och hasselnötter.

Hallandsknäcke – med rågsurdeg, graham, honung och vetemjöl.

FRALLOR
Levain, fyra frön, frukt & nöt, källarfranska, källarfranska med smält ost, samt franskbrödfralla med vallmofrön.

OM ALLERGIER
Alla bröden är bakade på ekologiskt mjöl. Av alla våra bröd är det endast franskbrödfrallorna och ostfrallorna som innehåller laktos. Du som är vegan kan äta allt utom dessa och knäckebrödet (som innehåller honung). Alla bröd kan innehålla spår av nötter eftersom vi hanterar nötter i bageriet (dock ej jordnötter).