Beställ

Midsommarafton har vi öppet 8-13 och midsommardagen 8-16. För att helt säkert få dina favoriter behöver vi ha din beställning två dagar innan avhämtning. För att minska svinnet försöker vi att baka bara det som vi tror kommer att gå åt, därför kan det vara glest i hyllan framåt 13 då vi stänger på midsommarafton.

SPECIALSORTIMENT MIDSOMMAR, finns torsdag och fredag.

Årets midsommarbröd – Körvelkrona, med toner av anis och citrus. När den spanska körveln blommat bildas kronor av frökapslar, som Micke på Ugglarps Grönt plockat till oss. Av de rostade kapslarna gör vi en olja som får smaksätta detta härliga lantbröd som även innehåller nymalen svedjeråg, svagdricka och rågsurdeg. Passar fint till såväl ostar som lax på midsommarbordet.

Focaccia med ramslökspesto, blandade tomater från Ugglarps Grönt och Kvibille Cheddar. En italiensk klassiker i halländsk tappning.

6G8A8891_sillabrod.jpgBertes sillabröd. Det här brödet med 100% råg tog vi fram alldeles till Bertes 450-årsjubileum för några år sedan. Ett riktigt festbröd, skapat för våra svenska högtider med sill och goda ostar. En hyllning till kvarnen, och till rågen som är ett riktigt superlivsmedel både när det gäller smak och näring. Brödet är grovt som ett danskt rågbröd, fast med samma sötma som en kavring. Vi börjar med att skålla grovt rågmjöl och försiktiga mängder kummin. Nästa dag tillsätter vi mera rågmjöl, rågsurdeg, hela rågkärnor, solrosfrö, svart sirap, jäst och salt. Finns som stort formbröd (1200 g) eller litet formbröd (600 g). Detta bröd kommer du att kunna köpa redan från onsdag.

SÖTSAKER TILL MIDSOMMAR

Midsommarbakelse med mandelbotten, citronmousse och smultronmousse, grädde och jordgubbar (utan vetemjöl)

Wienerbröd med vaniljkräm och färska jordgubbar

Biskvier med smultronsmörkräm (utan vetemjöl)

SÅ HÄR BESTÄLLER DU

Om du vill lägga undan bröd med kort varsel (samma dag) är telefon det säkraste sättet att nå oss, det är inte alltid vi läser e-post under dagen och favoriterna kan ta slut i hyllan. Vid lång kö går det fint att hämta ut sin påse i brödluckan på baksidan av bageriet, betalning med kort eller swish.

Det går utmärkt att frysa in allt vårt bröd, läs gärna mer i detta inlägg på Saras blogg om hur bagaren själv löser detta på bästa sätt.

Beställ genom att skriva till info@solhagastenugnsbageri.se eller ring 0346-81 500.

I beställningen anger du:

  • för- & efternamn
  • mobiltelefon
  • vad du vill beställa
  • till vilket datum
  • samt om du vill betala med swish när du kommer. Då kan vi skriva ut ett kvitto på förhand, och du kan snabbt och smidigt hämta din påse i brödluckan på baksidan avbageriet. Observera att swishbetalning sker först när du kommer, för att vi ska kunna hålla reda på allt.

OBS! Vi bekräftar din beställning så snart vi kan, inom 24 timmar bör du ha fått ett svar. Har du inte hört från oss, ring 0346-81 500 så att vi kan dubbelkolla. 

På grund av det rådande läget med skenande priser på energi och råvaror har vi höjt de flesta av våra produkter med ett par kronor från 1 juni, vi hoppas på er förståelse! 

Och som vanligt bakar vi även…

Solhaga levain – klassiskt ljust surdegsbröd som passar till allt. Finns som ovalt bröd, som formbröd, som litet bröd och som jättelevain (2000 g) till det stora kalaset. Vanligt levain 55 kr, formlevain 58 kr, jättelevain 145 kr.

Slöingebröd – handknådat mellangrovt bröd med varierande kulturspannmål och säsongens råvaror. Finns som avlångt bröd och litet bröd. 65 kr.

Kulturbröd – handknådat långjäst bröd med enbart kulturspannmål, varav är 30% nymalet fullkorn. Finns som avlångt bröd och litet bröd. Finns som avlångt bröd och litet bröd. 65 kr. Bakas endast fredag och lördag.

Bryggarbröd. I samarbete med mikrobryggeriet BrewOre i Morup. Vi tar tillvara dravet, den mältade havre som blir över i processen. Ett fylligt bröd som även innehåller rågsurdeg och återvunnet bröd. 62 kr.

Valnöt – samma innehåll som Bryggarbröd, samt hela rostade valnötter. 65 kr.

Fyra frö – ett ljusare lantbröd med frön av pumpa, vallmo, sesam och solros. Finns som avlångt bröd, stort formbröd och litet bröd. Vanlig storlek 62 kr. Formbröd 67 kr.

Danskt rågbröd – helt utan vetemjöl, med rostade linfrö, pumpafrö och solroskärnor. 58 kr.

Frukt & nöt – med massor av aprikoser, russin, gula russin, valnötter och hasselnötter. 60 kr.

Hallandsknäcke – med rågsurdeg, graham, honung och vetemjöl. 14 kr.

Baguetter – Finns med och utan vallmofrö, ange vilket du vill ha i beställningen. 42 kr. Till midsommar bakar vi även några rejäla midsommarkransar, 95 kr.

Vallmobröd – Vår egen smakrika version av franskbröd. Finns både som ovalt bröd och formbakat, samt som litet bröd. 60 kr.

FRALLOR
Levain, fyra frön, frukt & nöt, källarfranska, källarfranska med frön, källafranska med smält ost (endast fredag-lördag), samt franskbrödfralla med vallmofrön. 10 kr/st.

OM ALLERGIER
Alla bröden är bakade på mjöl från Berte Qvarn och Limabacka kvarn. Av alla våra bröd är det endast franskbrödfrallorna och ostfrallorna som innehåller laktos. Du som är vegan kan äta allt utom dessa, och knäckebrödet (som innehåller honung). Alla bröd kan innehålla spår av nötter och frön eftersom vi hanterar dessa i bageriet (dock ej jordnötter).

Söta bakverk

Vetebröd
Kanelbulle 28 kr
Kardemummabulle 29 kr
Toscabulle 35 kr
Vaniljbulle 35 kr
Solbulle, vaniljkräm & sylt 37 kr
Sockerkringla med mandel 35 kr
Unnabulle, varierat innehåll 35 kr
Dagens bulle 37 kr
Vetelängd kanel/kardemumma 79 kr
Systerkaka med vaniljkräm 115 kr
Vaniljlängd med bär 95 kr

Kavlat med smör
Croissant 35 kr
Pain au chocolat 36 kr
Frösnapper 36 kr
Croissantsnurra med säsongens kräm 37 kr
Wienerbröd (åtta med vanilj eller dagens med brynt smör, mandel & sylt)  37 kr
Kouign amann (fre-lö) 35 kr

Mjuka & hårda kakor
Toscatårta 115 kr
Toscamazarin 37 kr
Chokladmuffin 28 kr
Chokladboll 30 kr
Chocolate chip cookie 26 kr
Småkaka 12 kr

Växtbaserat
Kaffebrownie 39 kr

Utan vetemjöl
Chokladboll 30 kr (innehåller havregryn)
Brownie med mjölkchoklad 38 kr
Brownie med hasselnöt 38 kr
Mandelkaka med säsongens frukt eller bär 37 kr
Morotskaka 45 kr

Glutenfritt
från Kullagårdens vedugnsbageri
Kanelbulle 35 kr

Reservation för ändringar och slutförsäljning. 

%d bloggare gillar detta: