Beställ bröd

PÅSK PÅ SOLHAGA – 8-16 alla dagar från skärtorsdag till annandag påsk.

Vi är helt säkra – det blir påsk i år också även om vi kanske inte får ställa till med det stora släktkalaset. Kanske behöver vi mer än någonsin duka upp en mindre men ändå magnifik måltid med de allra närmaste?

Ett vanligt år vet vi ungefär hur mycket vi ska baka till påsk, men i år är det inte riktigt som vanligt. Så hjälp oss att göra påsken precis så glad som du vill ha den, genom att lägga en beställning.

Skriv till info@solhagastenugnsbageri.se eller ring 0738-55 11 22. Ange namn, telefonnummer och vad du vill beställa. Om du vill lägga undan bröd med kort varsel är telefon det säkraste sättet att nå oss, det är inte alltid vi läser e-post under dagen. Sista säkra beställningsdag inför skärtorsdag är måndag den 5 april, sedan sätter vi degarna! 

I år finns också möjligheten att handla via REKO-Ring, klicka in på länkarna här om du vill handla där istället för på Solhaga:
REKO-ring Falkenberg, Rådhustorget onsdag 8/4 kl 8/4 18-18.45 
REKO-ring Halmstad, Granngårdens parkering skärtorsdag 9/4 kl 18-19
Viktigt att notera: Beställningar till REKO-ringarna kan endast göra via kommentarer på respektive facebooksida, och INTE genom bageriet, detta för att vi ska kunna hålla ordning och reda i beställningarna. Tack för att du hjälper oss!

SPECIALSORTIMENT PÅSKEN 2020
finns att beställa till skärtorsdag, långfredag och påskafton:

Påskbakelse – med chokladbotten, yoghurtmousse och bavaroise på mango och päron.

Påsktartlett – i portionsform med ljus mördeg, citroncurd och jordgubbsmousse.

paskbrod6G8A0262

Påskbröd med choklad och rostade hasselnötter. Ett grovt formbröd med hela bitar mörk choklad och rostade hasselnötter. Gott till smakrika ostar, eller bara med smör på.

6G8A8891_sillabrod.jpgBertes sillabröd. Det här brödet med 100% råg togs fram till Bertes 450-årsjubileum. Ett riktigt festbröd, skapat för våra svenska högtider med sill och goda ostar. En hyllning till kvarnen, och till rågen som är ett riktigt superlivsmedel både när det gäller smak och näring. Brödet är grovt som ett danskt rågbröd, fast med samma sötma som en kavring. Finns som stort formbröd (1200 g) eller litet formbröd (600 g).


Ljus råg
– mångas favorit, ett grovt bröd med linfrö, pomerans och honung.

OCH SOM VANLIGT HAR VI ÄVEN…

Solhaga levain – klassiskt ljust surdegsbröd som passar till allt. Finns som ovalt bröd, som formbröd, som litet bröd och som jättelevain (2000 g) till det stora kalaset.

Slöingebröd – handknådat mellangrovt bröd med varierande kulturspannmål och säsongens råvaror. Finns som avlångt bröd och litet bröd.

Bryggarbröd. I samarbete med mikrobryggeriet BrewOre i Morup. Vi tar tillvara dravet, den mältade havre som blir över i processen. Ett mustigt bröd som även innehåller rågsurdeg och återvunnet bröd.

Valnöt – samma innehåll som Bryggarbröd, samt hela rostade valnötter.

Fyra frön – ett ljusare lantbröd med frön av pumpa, vallmo, sesam och solros. Finns som avlångt bröd och litet bröd.

Danskt rågbröd – helt utan vetemjöl, med rostade linfrö, pumpafrö och solroskärnor.

Frukt & nöt – med massor av aprikoser, russin, gula russin, valnötter och hasselnötter.

Hallandsknäcke – med rågsurdeg, graham, honung och vetemjöl.

Baguetter – bakas i lågsäsong endast fredag–söndag.  Finns med och utan vallmofrö. Både i vanlig form och klippt som ett veteax vilket passar fint till buffé. Eller varför inte beställa en baguettekrans till kalaset?

Vallmobröd – bakas i lågsäsong endast fredag–söndag. Vår egen smakrika version av franskbröd. Finns både som ovalt bröd och formbakat, samt som litet bröd.

FRALLOR
Levain, fyra frön, frukt & nöt, källarfranska, källarfranska med smält ost (endast helger), samt franskbrödfralla med vallmofrön.

OM ALLERGIER
Alla bröden är bakade på mjöl från Berte Qvarn och Limabacka kvarn. Av alla våra bröd är det endast franskbrödfrallorna och ostfrallorna som innehåller laktos. Du som är vegan kan äta allt utom dessa, och knäckebrödet (som innehåller honung). Alla bröd kan innehålla spår av nötter och frön eftersom vi hanterar dessa i bageriet (dock ej jordnötter).