Handla & beställa

Vill du beställa – skriv till info@solhagastenugnsbageri.se eller ring 0738-55 11 22. Ange namn, telefonnummer och vad du vill beställa, samt om du vill betala med swish när du kommer. Då kan vi skriva ut ett kvitto på förhand, och du kan snabbt och smidigt hämta din påse i fönsterkassan eller vid bakdörren.

Perioden 15-23 december har vi öppet varje dag, vardagar 8-18 och helger 8-16. Den 23 är vår sista öppetdag för i år, sedan tar vi jullov för att öppna igen den 12 januari.

OBS! Om du vill lägga undan bröd med kort varsel (samma dag) är telefon det säkraste sättet att nå oss, det är inte alltid vi läser e-post under dagen och favoriterna kan ta slut i hyllan.

Julens specialbröd

I december kommer vi att börja baka våra specialbröd till jul, i början på helgerna, och när det närmar sig jul finns de varje dag i hyllan.

Skärmavbild 2020-11-13 kl. 17.34.19Julbrödet 2020: Valnöt & lingon – i samarbete med mikrobryggeriet BrewOre i Morup. Vi bakar med dravet från den mörka och smakrika chokladmalt som ingår i bryggeriets julöl. Tillsammans med vetemjöl, rågsurdeg, nymalen fullkornsdinkel, räddat bröd, lingon och rostade valnötter blir det ett fantastiskt fint bröd att duka fram till julens alla måltider.

6G8A0076_bryggarvort2Bryggarvört , även detta i samarbete med BrewOre. Vårt vörtbröd innehåller även återvunnet bröd, samt självklart de traditionella kryddorna ingefära, kardemumma, nejlika och pomerans.

OBS! Vid beställning av vörtbröd, ange om du vill ha med eller utan russin.

6G8A8891_sillabrod.jpg

Bertes sillabröd. Det här brödet med 100% råg tog vi fram 2019 till Bertes 450-årsjubileum. Ett riktigt festbröd, skapat för våra svenska högtider med sill och goda ostar. En hyllning till kvarnen, och till rågen som är ett riktigt superlivsmedel både när det gäller smak och näring. Brödet är grovt som ett danskt rågbröd, fast med samma sötma som en kavring. Finns som stort formbröd (1200 g) eller litet formbröd (600 g). 

Vårt dagliga bröd

Solhaga levain – klassiskt ljust surdegsbröd som passar till allt. Finns som ovalt bröd, som formbröd, som litet bröd och som jättelevain (2000 g) till det stora kalaset. Vanligt levain 50 kr, formlevain 55 kr, jättelevain 125 kr.

Slöingebröd – handknådat mellangrovt bröd med varierande kulturspannmål och säsongens råvaror. Finns som avlångt bröd och litet bröd. 60 kr.

Kulturbröd – handknådat mellangrovt bröd med enbart kulturspannmål. Finns som avlångt bröd och litet bröd. 60 kr.

Bryggarbröd. I samarbete med mikrobryggeriet BrewOre i Morup. Vi tar tillvara dravet, den mältade havre som blir över i processen. Ett mustigt bröd som även innehåller rågsurdeg och återvunnet bröd. 60 kr.

Valnöt – samma innehåll som Bryggarbröd, samt hela rostade valnötter. 60 kr.

Fyra frön – ett ljusare lantbröd med frön av pumpa, vallmo, sesam och solros. Finns som avlångt bröd och litet bröd. 56 kr.

Danskt rågbröd – helt utan vetemjöl, med rostade linfrö, pumpafrö och solroskärnor. 48 kr.

Frukt & nöt – med massor av aprikoser, russin, gula russin, valnötter och hasselnötter. 56 kr.

Hallandsknäcke – med rågsurdeg, graham, honung och vetemjöl. 10 kr.

Baguetter – Finns med och utan vallmofrö. 37 kr.

Vallmobröd – bakas i lågsäsong endast fredag–söndag. Vår egen smakrika version av franskbröd. Finns både som ovalt bröd och formbakat, samt som litet bröd. 56 kr.

Observera att serveringen upphör 30 minuter före stängning.

FRALLOR
Levain, fyra frön, frukt & nöt, källarfranska, källarfranska med smält ost (endast fredag-lördag), samt franskbrödfralla med vallmofrön.

OM ALLERGIER
Alla bröden är bakade på mjöl från Berte Qvarn och Limabacka kvarn. Av alla våra bröd är det endast franskbrödfrallorna och ostfrallorna som innehåller laktos. Du som är vegan kan äta allt utom dessa, och knäckebrödet (som innehåller honung). Alla bröd kan innehålla spår av nötter och frön eftersom vi hanterar dessa i bageriet (dock ej jordnötter).

Söta bakverk

Julens söta bakverk
Lussekatt 30 kr
Saffranskringla med mandel, kvitten och syltad apelsin 32 kr
Sockerbulle med saffran och apelsingrädde 32 kr
Jullängd med saffran 95 kr
Pepparkakshjärta 18 kr
Fransk pepparkaka 10 kr
Pepparkaksdeg 65 kr
…samt en del spontana påhitt som kommer och går i butiken.

Vetebröd
Kanelbulle 24 kr
Kardemummabulle 24 kr
Toscabulle 28 kr
Solbulle, vaniljkräm & sylt 30 kr
Sockerkringla med mandel 28 kr
Unnabulle, varierat innehåll 28 kr
Vallonbulle med brynt smör 28 kr
Dagens bulle 30 kr
Vetelängd kanel/kardemumma 67 kr
Systerkaka med vaniljkräm 89 kr
Vaniljlängd med bär 79 kr

Kavlat med smör
Croissant 25 kr
Pain au chocolat 30 kr
Frösnapper 28 kr
Croissantsnurra med säsongens kräm 30 kr
Wienerbröd 30 kr
Kouign amann (fre-lö) 28 kr

Mjuka & hårda kakor
Toscatårta 90 kr
Toscamazarin 30 kr
Mandelkaka med bär 32 kr
Chokladmuffin 22 kr
Chokladboll 22 kr
Chocolate chip cookie 20 kr
Småkaka 10 kr

Växtbaserat
Kaffebrownie 32 kr

Utan vetemjöl
Chokladboll 22 kr (innehåller havregryn)
Brownie med mjölkchoklad 32 kr
Brownie med hasselnöt 32 kr
Morotskaka 35 kr
Äppelkaka 35 kr

Glutenfritt
från Kullagårdens vedugnsbageri
Chokladmuffin 24 kr
Kanelbulle 25 kr

Reservation för ändringar och slutförsäljning.