Beställ

Om du vill lägga undan bröd med kort varsel (samma dag) är telefon det säkraste sättet att nå oss, det är inte alltid vi läser e-post under dagen och favoriterna kan ta slut i hyllan. För dig som inte vill gå in i butiken går det fint att hämta ut din påse i fönstret eller vid bakdörren mot swishbetalning.

Det går utmärkt att frysa in allt vårt bröd, läs gärna mer i detta inlägg på Saras blogg om hur bagaren själv löser detta på bästa sätt.

Beställ genom att skriva till info@solhagastenugnsbageri.se eller ring 0738-55 11 22.

I beställningen anger du:

  • för- & efternamn
  • mobiltelefon
  • vad du vill beställa
  • till vilket datum
  • samt om du vill betala med swish när du kommer. Då kan vi skriva ut ett kvitto på förhand, och du kan snabbt och smidigt hämta din påse i fönsterkassan eller vid bakdörren. Observera att betalning sker först när du kommer, för att vi ska kunna hålla reda på allt.

OBS! Vi bekräftar din beställning så snart vi kan, inom 24 timmar bör du ha fått ett svar. Har du inte hört från oss, ring 0738-55 11 22 så att vi kan dubbelkolla. 

Vårt dagliga bröd

Solhaga levain – klassiskt ljust surdegsbröd som passar till allt. Finns som ovalt bröd, som formbröd, som litet bröd och som jättelevain (2000 g) till det stora kalaset. Vanligt levain 52 kr, formlevain 55 kr, jättelevain 125 kr.

Slöingebröd – handknådat mellangrovt bröd med varierande kulturspannmål och säsongens råvaror. Finns som avlångt bröd och litet bröd. 62 kr.

Kulturbröd – handknådat långjäst bröd med enbart kulturspannmål, varav är 30% nymalet fullkorn. Finns som avlångt bröd och litet bröd. Finns som avlångt bröd och litet bröd. 62 kr. Bakas endast fredag och lördag.

Bryggarbröd. I samarbete med mikrobryggeriet BrewOre i Morup. Vi tar tillvara dravet, den mältade havre som blir över i processen. Ett fylligt bröd som även innehåller rågsurdeg och återvunnet bröd. 60 kr.

Valnöt – samma innehåll som Bryggarbröd, samt hela rostade valnötter. 62 kr.

Fyra frö – ett ljusare lantbröd med frön av pumpa, vallmo, sesam och solros. Finns som avlångt bröd, stort formbröd och litet bröd. Vanlig storlek 60 kr. Formbröd 65 kr.

Danskt rågbröd – helt utan vetemjöl, med rostade linfrö, pumpafrö och solroskärnor. 52 kr.

Frukt & nöt – med massor av aprikoser, russin, gula russin, valnötter och hasselnötter. 58 kr.

Hallandsknäcke – med rågsurdeg, graham, honung och vetemjöl. 12 kr.

Baguetter – Finns med och utan vallmofrö, ange vilket du vill ha i beställningen. 40 kr.

Vallmobröd – Vår egen smakrika version av franskbröd. Finns både som ovalt bröd och formbakat, samt som litet bröd. 58 kr.

FRALLOR
Levain, fyra frön, frukt & nöt, källarfranska, källarfranska med frön, källafranska med smält ost (endast fredag-lördag), samt franskbrödfralla med vallmofrön. 10 kr/st. På lördagar finns även smörfranska, en frasig källarfranska med smör inkavlat, 20 kr/st.

OM ALLERGIER
Alla bröden är bakade på mjöl från Berte Qvarn och Limabacka kvarn. Av alla våra bröd är det endast franskbrödfrallorna och ostfrallorna som innehåller laktos. Du som är vegan kan äta allt utom dessa, och knäckebrödet (som innehåller honung). Alla bröd kan innehålla spår av nötter och frön eftersom vi hanterar dessa i bageriet (dock ej jordnötter).

Söta bakverk

Vetebröd
Kanelbulle 28 kr
Kardemummabulle 28 kr
Toscabulle 32 kr
Solbulle, vaniljkräm & sylt 32 kr
Sockerkringla med mandel 30 kr
Unnabulle, varierat innehåll 30 kr
Dagens bulle 35 kr
Vetelängd kanel/kardemumma 75 kr
Systerkaka med vaniljkräm 89 kr
Vaniljlängd med bär 85 kr

Kavlat med smör
Croissant 30 kr
Pain au chocolat 32 kr
Frösnapper 32 kr
Croissantsnurra med säsongens kräm 35 kr
Wienerbröd (åtta med vanilj eller dagens med brynt smör, mandel & sylt)  35 kr
Kouign amann (fre-lö) 32 kr

Mjuka & hårda kakor
Toscatårta 95 kr
Toscamazarin 35 kr
Chokladmuffin 25 kr
Chokladboll 22 kr
Chocolate chip cookie 23 kr
Småkaka 10 kr

Växtbaserat
Kaffebrownie 32 kr

Utan vetemjöl
Chokladboll 22 kr (innehåller havregryn)
Brownie med mjölkchoklad 34 kr
Brownie med hasselnöt 34 kr
Morotskaka 40 kr

Glutenfritt
från Kullagårdens vedugnsbageri
Kanelbulle 28 kr

Reservation för ändringar och slutförsäljning. 

%d bloggare gillar detta: