Mat och dryck på Solhaga

Med tiden har vårt Solhaga blivit mångas favoritstopp på resan, en stund av lugn och ro i en blomstrande kulturmiljö som vi vårdar med största omsorg. Här kan du slå dig ner i vår lilla butik eller ute i trädgården, och på helgerna även inne i Solhaga kök & salonger, i det vita huset som tidigare var bostadshus för bagarfamiljen Wennerström. 

Förutom våra söta bakverk serveras varma och kalla smörgåsar med det finaste från gårdarna runtomkring, den vilda naturen och vår egen odling. Utbudet varierar efter säsong. 

På helgerna har vi en utökad meny med frukostpaket, fler lunchalternativ och afternoon tea.  Från och med 6 maj är det endast drop-in, men för sällskap på 6 personer eller fler går det bra att boka plats i salongerna inomhus via länken nedan. Där kan du även ladda ner aktuell meny. När ni kommer hit, gå först till bageriet så hjälper vi er. 

Så här går det till
Om du vill äta här beställer du alltid i butiken först. Sedan tar du plats vid ledigt bord inne eller ute, dit vi kommer med brickan. Det brukar bli platser lediga i den takt vi hinner servera, men var inställd på väntetider under högsäsongen i juli-augusti och helger. 
Hundar är välkomna utomhus i vårt trädgårdskafé och på verandan. 

Helg på Solhaga

Vi fortsätter att ha öppet salongerna lördagar och söndagar hela vägen fram till sommaren. Ladda ner aktuell meny via länken nedan.

FRUKOST serveras 8-11. Vi erbjuder två olika frukostpaket:
Bagarfrukost med massor av bröd och pålägg, kokt ägg, äppelmust från Kalendebolet samt kaffe eller te. Pris: 199 kr.
Fransk frukost med yoghurt, nyrostad granola och rårörda bär eller frukt. Frasig croissant med färskost och sylt. Apelsinjuice från Rscued samt kaffe eller te. Pris: 249 kr.

LUNCH serveras 11-14.30. På vår lunchmeny hittar du olika brödbaserade rätter såsom sallad med kulturspannmål och matiga kalla och varma smörgåsar.

FIKA kan du göra hela dagen fram till kl 17, välj från vårt stora utbud av salt och sött i bageriet. 

AFTERNOON TEA serveras 12-14.30, maj-september (paus juni-augusti)
Här får du njuta av såväl salta som söta smörgåsar och bakverk, frasigt och mjukt med exklusivt te från KLco i Varberg samt hantverksmässigt framställt bubbel. Pris 359 kr (339 kr utan alkohol). 

Allergier och specialkost

Allt som bakas här kan innehålla spår av nötter och mandel (ej jordnöt). De allra flesta bröd är fria från animaliska ingredienser som laktos och ägg. Vi kan erbjuda laktos- och glutenfria smörgåsar och fikabröd från Kullagårdens Glutenfria Stenugnsbageri. Flera av våra söta bakverk bakas utan vetemjöl. Vi gör vårt bästa för att det ska finnas alternativ för alla!

Om vårt kaffe

Allt vårt kaffe är ekologiskt och rostas hantverksmässigt av våra grannar på Slöinge kafferosteri. Läs mer om vårt kaffe här. I bryggaren har vi alltid färskmalet Augustas Blandning, en mellanrost som är framtagen särskilt för att passa till söta bakverk. Bönorna kommer från Brasilien och Nicaragua. Kaffet har en tydlig karaktär av mörk choklad och kakaonibs, med en lätt fruktighet.

Espressokaffet no 5.0 är en söt och silkeslen blend, med fylliga djupa chokladtoner från brasilianska bönor, och en behagligt fruktig syra från bönor plockade i Rwanda. Blend: 80% Röd och gul Catuaí, Natural, Fazenda Primavera, Brasilien. 20% Bourbon, Tvättad, Gitega (Kopakaki Dutegure), Rwanda. När det gäller espresso utgår vi alltid från en dubbel.

%d bloggare gillar detta: