Rädda brödet

Något av det svåraste som finns när man jobbar med en färskvara som bröd är att baka lagom mycket. På Solhaga arbetar vi för att minska svinnet, men vill samtidigt att det ska finnas bröd kvar i hyllan ända till stängning för alla er som besöker oss. Det som blir över skänks till välgörande ändamål, eller torkas och mals till ströbröd som får nytt liv i våra degar. Ströbrödet finns även att köpa i butiken.

För att värna om vår planet bakar vi fler av de bröd vars råvara har transporterats en kort sträcka. Och färre av de bröd som kräver mycket energi eller innehåller torkad frukt och nötter från fjärran land. Så för att få exakt det ni önskar – lägg en beställning särskilt om det gäller frukt & nöt, valnötsbröd, Slöingebröd och baguetter. Räkna också med att frallor och croissanter har en strykande åtgång på morgonen.

Och när du kommer hem – ta vara på varenda smula! På Saras blogg sarabakar.se finns tips om massor av gott du kan göra med gamla bröd och bullar. Här har du länk till recept.

%d bloggare gillar detta: