Fika här

När Solhaga startade var vi bara ett bageri, men med tiden och fina omdömen i White Guide Café har allt fler upptäckt oss som fikaställe.

Sommartid har vi upp till 70 platser utomhus, då tar vi inga bokningar eftersom bord brukar bli lediga i den takt vi serverar. Däremot kan det vara kö, så var beredd på lite väntetid.

Antalet platser inomhus är tyvärr begränsat till ungefär tolv personer. Därför kan det vara en god idé att höra av sig till oss om du planerar att komma hit under de kalla årstiderna. Vi kan reservera plats för upp till 6 personer per tillfälle.

Ring på 0738-55 11 22 eller skriv till info@solhagastenugnsbageri.se. Om du vill boka bord med kort varsel är telefon det säkraste sättet att nå oss. Observera att vi inte kan hålla bordet mer än 15 minuter efter utsatt tid om det är fikasugna som står på kö, så om ni blir sena – ring oss så att vi har en chans att pussla ihop det till allas belåtenhet.

Du beställer och betalar både bröd och fika i kassan. Sedan tar du plats vid ett bord dit vi kommer med brickan. Serveringen upphör 30 minuter innan stängning, men då går det bra att köpa med sig fika och sitta i trädgården om vädret tillåter.

Mat & dryck
Förutom våra söta bakverk serveras varma och kalla smörgåsar, med det finaste från gårdarna runtomkring och vår egen odling. Utbudet varierar efter säsong. Det finns även veganska och glutenfria alternativ.
Slöinge Kafferosteri strax intill levererar ekologiskt specialkaffe till både bryggare och espressomaskin. Alltid varsamt mellanrostat för att behålla de fina smakerna. Påtår ingår alltid på bryggkaffet.

Allergier och specialkost
Allt som bakas här kan innehålla spår av nötter och mandel (ej jordnöt). De allra flesta bröd är fria från animaliska ingredienser som laktos och ägg. Vi kan erbjuda laktos- och glutenfritt bröd och fika från Kullagårdens Glutenfria Stenugnsbageri. Flera av våra söta bakverk bakas utan vetemjöl. Vi gör vårt bästa för att det ska finnas alternativ för alla.

Tillgänglighet
Solhaga är ett bageri som juni–augusti även blir sommarkafé, och kan idag tyvärr inte uppfylla alla krav på tillgänglighet. Vi har en ramp att ta fram om du behöver hjälp att komma in, samt ett större WC som kan nås med nyckel från parkeringen på baksidan. Ring oss på 0738-55 11 22 så ska vi försöka hjälpa till.