Fika här

Antalet platser inomhus är tyvärr begränsat till ungefär tolv personer under normala omständigheter. Nu under coronaepidemin får vi inte vara fler än att vi kan hålla ett säkert avstånd mellan sällskapen. Om du vill känna dig helt säker, fika allra helst utomhus. Beställ precis som vanligt i kassan inne, eller i fönsterkassan, så kommer vi ut med brickan.

Sommartid brukar vi ha upp till 70 platser utomhus, och redan nu har vi tagit fram en del bord för att så många som möjligt ska kunna njuta av en fika i solen. Ta på dig varma kläder och en extra filt, och bara kom!

Så går det till
Du beställer och betalar både bröd och fika i kassan. Sedan tar du plats vid ett bord dit vi kommer med brickan. Serveringen upphör 30 minuter innan stängning, men då går det bra att köpa med sig fika och sitta i trädgården om vädret tillåter.

Mat & dryck
Förutom våra söta bakverk serveras varma och kalla smörgåsar, med det finaste från gårdarna runtomkring och vår egen odling. Utbudet varierar efter säsong. Det finns även veganska och glutenfria alternativ. Slöinge Kafferosteri strax intill levererar ekologiskt specialkaffe till både bryggare och espressomaskin. Alltid varsamt mellanrostat för att behålla de fina smakerna. Påtår ingår alltid på bryggkaffet.

Allergier och specialkost
Allt som bakas här kan innehålla spår av nötter och mandel (ej jordnöt). De allra flesta bröd är fria från animaliska ingredienser som laktos och ägg. Vi kan erbjuda laktos- och glutenfria smörgåsar och fikabröd från Kullagårdens Glutenfria Stenugnsbageri. Flera av våra söta bakverk bakas utan vetemjöl. Vi gör vårt bästa för att det ska finnas alternativ för alla.

Tillgänglighet
Solhaga är ett bageri som juni–augusti även blir sommarkafé, och kan idag tyvärr inte uppfylla alla krav på tillgänglighet. Vi har en ramp att ta fram om du behöver hjälp att komma in, samt ett större WC som kan nås med nyckel från parkeringen på baksidan. Ring oss på 0738-55 11 22 så ska vi försöka hjälpa till.