Solhaga för nyfikna

Vad roligt att du är nyfiken på att få veta mer, för vi älskar att berätta om både stort och smått. Bakom denna kod gömmer sig fakta om Solhaga, och är du ännu mer nyfiken är du välkommen att fråga oss direkt eller via e-post.

En av de vanligaste frågorna vi får är vad som blommar i trädgården just nu. Det är tulpanernas tid, så här kommer en liten sammanfattning av vad du ser i rabatterna.

La Belle Epoque, skiftar i rosa och orange

Light and Dreamy, rosaviolett med mörkt plommonfärgad stjälk

Libretto double tulipa, lilarosa fylld tulpan

Concerto, en gräddvit tulpan som blommar lite tidigare

Lasting Love, stilig röd triumftulpan

Weisse Berliner, vit triumftulpan

Diverse narcisser och påskliljor lyser också upp

Snart är det dags för pioner, och visst är det fint att det lilla löjtnantshjärtat redan visat sig vid verandan.

En del undrar också vart den mysiga gräsmattan tog vägen? Då kan vi berätta att den till slut inte var så grann, med åren har ju trycket ökat här på Solhaga och gräset tålde helt enkelt inte tusentals fötter. Det blev ledigt med kala fläckar, så vi bestämde oss för att göra om i samband med att öppnade vita huset för gäster och byggde om till restaurang.

Hösten 2020 grävdes all matjord bort, och vi lade grus istället. Ett oerhört fint sätt att låta grönska och blomster i rabatterna ta plats, det kontrasterar så fint mot det varmgrå gruset. Dessutom håller gruset värme, så att det blir trevligare att sitta ute även när luften blir kylig framåt kvällen.

Vill du läsa mer om hur förvandlingen gick till finns ett inlägg på sarabakar.se som berättar mer i detalj.

%d bloggare gillar detta: