Beställ bröd och bakverk

JUL PÅ SOLHAGA
Måndag den 22 december har vi extra öppet 8-17
Tisdag den 23 decmeber är sista öppetdagen för året kl 8-14.
24 december – 8 januari har vi stängt.
9 januari öppnar vi igen, och då rullar det på som vanligt:
Onsdag-fredag 8-17 och lördag-söndag 8-16. Måndag-tisdag stängt.

Det går fint att lägga in sin beställning till jul! En varm rekommendation för att undvika stress är faktiskt att köpa sina favoriter lite längre tid i förväg, frysa in och sedan tina upp enligt vår rekommenderade metod lagom till att det ska ätas.

För att beställa – skriv till info@solhagastenugnsbageri.se eller ring 0346-81 500. Ange namn, telefonnummer och vad du vill beställa och till vilken dag. Observera att vi stänger kl 14 den 23/12. Om du beställer med kort varsel är telefon det säkraste sättet att nå oss, det är inte alltid vi läser e-post under dagen. 

SPECIALSORTIMENT JUL

Årets julbröd: Äpple & havre – bakas fredag-söndag.  Ett saftigt lite sötare bröd som passar fint både till ostar och chark på julbordet. Bakad med rostad havre från Berte Qvarn, Krönleins svagdricka och presskaka från musstningen på Kalendebolet.

6G8A0076_bryggarvort2

Bryggarvört – bakas fredag-söndag. Från 13/12 varje dag. Även detta i samarbete med Krönleins bryggeri, vi återanvänder svagdricka som blivit över i produktionen. Kryddat med de traditionella kryddorna ingefära, kardemumma, nejlika och pomerans. OBS! Vid beställning av vörtbröd, ange om du vill ha med eller utan russin. 

6G8A8891_sillabrod.jpg

Bertes sillabröd. Vi bakar löpande och säljer detta bröd från frysen. Dagarna innan jul går det att beställa färskt. Det här brödet med 100% råg togs fram till Bertes 450-årsjubileum f ör några år sedan. Ett riktigt festbröd, skapat för våra svenska högtider med sill och goda ostar. En hyllning till kvarnen, och till rågen som är ett riktigt superlivsmedel både när det gäller smak och näring. Brödet är grovt som ett danskt rågbröd, fast med samma sötma som en kavring. Finns som stort formbröd (1200 g) eller litet formbröd (600 g), så glöm inte ange storlek vid beställning.

Och som vanligt har vi även…

För att minska svinnet försöker vi att baka bara det som vi tror kommer att gå åt, därför kan det vara glest i hyllan framåt stängning. För att du ska vara säker på att få just din favorit är det alltid bäst att beställa, särskilt om det gäller Valnötsbröd och Frukt & nöt som bakas i mindre skala för att undvika svinn.

Solhaga levain – klassiskt ljust surdegsbröd som passar till allt. Finns som ovalt bröd, som formbröd, som litet bröd och som jättelevain (2000 g) till det stora kalaset. Vanlig storlek 58 kr, formlevain 65 kr, jättelevain 165 kr.

Fullkornslevain – ett mellangrovt surdegsbröd bakat på rågsurdeg, vetemjöl, havssalt och kulturspannmål. Vanlig storlek 68 kr. Litet bröd 46 kr.

Bryggarbröd – ett fylligt bröd som innehåller 11% räddade råvaror. Dels strö från bröd vi har fått över, dels svagdricka från Krönleins som vi har fått ta tillvara på. Svagdrickan gör att brödet blir extra saftigt. Innehåller rågsurdeg och återvunnet bröd. Vanlig storlek 65 kr. Litet bröd 48 kr.

Valnöt – samma innehåll som Bryggarbröd, samt hela rostade valnötter. 68 kr.

Fyra frö – ett ljusare lantbröd med frön av pumpa, vallmo, sesam och solros. Finns som avlångt bröd, stort formbröd och litet bröd. Vanlig storlek 68 kr. Formbröd 69 kr. Litet bröd 48 kr.

Frukt & nöt – med massor av aprikoser, russin, gula russin, valnötter och hasselnötter. 67 kr.

Danskt rågbrödnytt recept, nu osötat! Helt utan vetemjöl, med rostade linfrö, pumpafrö och solroskärnor. 63 kr. Finns färskbakat från onsdag lunch. Söndag samt onsdag morgon kan det köpas från frysen.

Vallmobröd – Vår egen smakrika version av franskbröd. Finns både som ovalt bröd och formbakat, samt som litet bröd. Vanlig storlek 63 kr. Litet bröd 48 kr.

Kulturbröd –  Bakas fredag och lördag. Ett handknådat fullkornsbröd med med djup, nötig smak och syrlig underton. Bakat enbart på kulturspannmål, havssalt och rågsurdeg. Vanlig storlek 69 kr. Litet bröd 46 kr.

Baguetter – Bakas på beställning. Om du vill beställa behöver beställningen inkomma senast 2 dagar innan. Finns med och utan vallmofrö, ange vilket du vill ha i beställningen. 48 kr. Till festliga tillfällen bakar vi även några rejäla kransar, 115 kr.

FRALLOR
Fyra frön, frukt & nöt, valnöt, källarfranska, källarfranska med frön, källafranska med smält ost (endast fredag-söndag), samt franskbrödfralla med vallmofrön. 13 kr/st.

OM ALLERGIER
Alla bröden är bakade på mjöl från Berte Qvarn, Limabacka kvarn och Appells lantbruk i Ängelholm. Av alla våra bröd är det endast franskbrödfrallorna och ostfrallorna som innehåller laktos. Du som är vegan kan äta allt utom dessa, och knäckebrödet (som innehåller honung). Alla bröd kan innehålla spår av nötter och frön eftersom vi hanterar dessa i bageriet (dock ej jordnötter).

Söta bakverk

JULENS SÖTA
Lussekatter 34 kr
Saffranskringla med mandelmassa 43 kr
Fransk pepparkaka med mandel och syltade apelsinskal 28 kr
Frasiga lussekatter doppade i saltsocker 45 kr
Saffranssnurra med crèma catalana och kanderade apelsiner 43 kr
Samt vad som faller på, det kan dyka upp olika överraskningar såklart.

Dessa bakverk brukar finnas, men utbudet kan variera! Observera att dessa priser gäller om man köper med sig. Att fika här kostar 10 kronor extra. 

Vetebröd
Kanelbulle 34 kr
Kardemummabulle 34 kr
Sockerkringla med mandel 42 kr (har paus till efter nyår)
Solbulle med vaniljkräm och säsongens sylt 43 kr (har paus till efter nyår)
Dagens bulle 43 kr
Systerkaka med vaniljkräm 129 kr
Vaniljlängd med bär 109 kr

Kavlat med smör
Croissant 42 kr
Wienerbröd (8:a med vaniljkräm) 45 kr
Dagens croissant 45 kr

Mjuka & hårda kakor
Chokladmuffins 35 kr
Chokladboll 33 kr

Växtbaserat
Rawbrownie med dadlar, saltrostade mandlar och kaffe 47 kr

Utan vetemjöl
Chokladboll 33 kr (innehåller havregryn)
Mandelkaka med rabarber och italiensk maräng 45 kr
Vallmokaka med citronfrosting 45 kr