Solhaga kök & salonger

I salongerna ger vi plats för matupplevelser som naturen själv har varit med och skrivit. Med grönt och fina spannmål i huvudrollen formar vi rätter som passar morgon som kväll. På scen står också våra lokala leverantörer av såväl grönt och chark som mejeri och goda drycker. I en lugn och harmonisk miljö serveras gästerna en bestämd meny med omsorgsfullt utvalda drycker. 

Solhaga kök och salonger är en liten hemmarestaurang med ett fåtal platser. Under två till tre timmar gör vi vårt allra bästa för att skapa en upplevelse värd att bära med sig. Vi välkomnar alla hem till vårt gamla vardagsrum, förutom våra fyrbenta vänner. Då vi har få sittplatser i salongerna är åldersgränsen är 10 år. Barn serveras samma meny till samma kuvertpris som övriga gäster. Till barn under 10 år rekommenderar vi ett besök i vårt mysiga trädgårdskafé. Där finns det varm bulle, saft och ytor att leka på!

Vi har öppet för frukost från kl 9 och bagarlunch från kl 12 alla lördagar under våren. Vi rekommenderar varmt att du bokar bord innan, men det går givetvis bra att droppa in och prata med vår hovmästare på plats. Just nu finns det bokningsbara datum fram till den 26 juni. I sommar utgår Bagarlunchen, vi kommer istället bjuda in till frukostmenyer och kvällsmenyer varje tis-lör. Bokning för sommaren öppnar snart. Håll utkik i våra sociala medier!

Om specialkost: Du kan boka vegetarisk meny, däremot inte glutenfri eller mjölkproteinfri eftersom spannmål och mejeriprodukter är hörnstenar i vårt kök. Gällande andra allergier, ange detta vid bokningen eller kontakta oss om du har frågor!

Om din bokning: Om du önskar att ändra något i din bokning eller om ni skulle få förhinder är vi tacksamma om du meddelar oss så snart som möjligt. Vanligtvis ber vi våra gäster att boka av senast 24 timmar innan för att vi ska ha möjlighet att ge plats till gäster på väntelistan. Vi nås alltid snabbast via telefon 0760-222920, men det går också bra att kontakta oss via info@solhagastenugnsbageri.se.

Detta sker i vår:

Kvällsmeny 13 maj

Fira in våren tillsammans med oss. Vi tar tillvara på det som har hunnit titta fram i jord och skog, samt handplockar de bästa råvarorna från producenter som står oss nära. Med inslag av kust och hav lagar vi en meny med vårens primörer och finaste spannmål i fokus. Till det erbjuder vi en levande dryckesmeny med goda viner, lokalt öl och alkoholfria drycker. Pris 750kr, dryck tillkommer.

Kristi himmelsfärd 26-28 maj

Passa på och njut av en långfrukost eller långlunch under långledigheten!

Långlunch: Njut av en fyra rätters meny med vårens primörer och finaste spannmål i fokus. Vi tar tillvara på det som har hunnit titta fram i jord och skog, samt handplockar de bästa råvarorna från producenter som står oss nära. Utifrån naturen och Susedalens skafferi bakar och lagar vi en meny med vårens grönsaker i fokus. Till det erbjuder vi väl utvalda viner, lokalt öl och alkoholfria drycker. Pris: 450kr, dryck tillkommer. 

Mors dag 29 maj

Fira mor med långfrukost eller långlunch!

Pingst 4-6 juni

Långfrukost & bagarlunch i dagarna tre!

Långfrukost från kl 9

En fest för alla som älskar frukost, där vi serverar den ena härligheten efter den andra. Under morgonen får ni njuta av fyra olika serveringar med allt från sött, salt, krispigt och krämigt. I frukosten ingår bryggkaffe från Slöinge kafferosteri eller te från Bergstrands.

Pris: 250 kr. Du kan även välja till ett dryckespaket med utvalda juicer för 99 kr. Efter kl 11 finns också möjligheten att dricka ett glas mousserande vin till desserten.  

Bagarlunch från kl 12

Njut av en lunch med allt från frasigt, krispigt och salt till mjukt, syrligt och sött. Vi bakar och lagar av det bästa vi har att tillgå och har tagit tillvara på under året. Från skafferiet här i Susedalen, skogen och producenter som Ugglarps Grönt, Hagarnas mejeri och Skrea ost skapar vi en lunchmeny som varierar efter humör och natur.

Pris 275 kr. Dryck tillkommer, du väljer fritt från en dryckesmeny där vi erbjuder såväl lokalt öl från Syster Sur i Ugglarp som utvalda viner, säsongens kombucha och egna juicer.

Långlunch

Njut av en fyra rätters meny med vårens primörer och finaste spannmål i fokus. Vi tar tillvara på det som har hunnit titta fram i jord och skog, samt handplockar de bästa råvarorna från producenter som står oss nära. Utifrån naturen och Susedalens skafferi bakar och lagar vi en meny med vårens grönsaker i fokus. Till det erbjuder vi väl utvalda viner, lokalt öl och alkoholfria drycker. 

Pris: 450kr. Dryck tillkommer. 

Kvällsmeny

Fira in våren tillsammans med oss. Vi tar tillvara på det som har hunnit titta fram i jord och skog, samt handplockar de bästa råvarorna från producenter som står oss nära. Med inslag av kust och hav lagar vi en meny med vårens primörer och finaste spannmål i fokus. Till det erbjuder vi en levande dryckesmeny med goda viner, lokalt öl och alkoholfria drycker.

Pris: 750kr. Dryck tillkommer. 

Event

Kontakta oss gärna om du är intresserad av att abonnera hela salongerna för en privat fest eller företagsevent, som kan utformas efter era önskemål. Skicka förfrågan till info@solhagastenugnsbageri.se

%d bloggare gillar detta: