Höst och vinter i Solhaga kök & salonger

Vilken succé det blev när vi den här sommaren slog upp de vackra gamla dubbeldörrarna på Solhagas veranda, och bjöd våra gäster att kliva in i bagarfamiljen Wennerströms privata salonger. Det som en gång var tänkt att vara ett sommarställe blev ett bageri, och nu – en liten hemmarestaurang. Gästerna har varit lyriska, många har frågat efter en fortsättning och hur kan vi säga annat än ja?

I salongerna ger vi plats för matupplevelser med bröd och fina spannmål i huvudrollen. På scen står också våra lokala leverantörer av såväl grönt och chark som mejeri och goda drycker. Gästerna serveras en bestämd meny som naturen själv har varit med och skrivit. 

Inomhus i salongerna är åldersgränsen 12 år. Alla serveras samma meny, till samma pris. Om specialkost: Du kan boka vegetarisk meny, däremot inte glutenfri eller mjölkproteinfri eftersom spannmål och mejeriprodukter är hörnstenar i vårt kök. Gällande andra allergier, ange detta vid bokningen eller kontakta oss på info@solhagastenugnsbageri.se om du har frågor!

Långfrukost från kl 9

En fest för alla som älskar frukost, där vi serverar den ena härligheten efter den andra. Gröt, yoghurt, brödkorg, smörkavlade bakverk och dessert. I frukosten ingår bryggkaffe från Slöinge kafferosteri eller te från Bergstrands. Pris: 250 kr. Du kan även välja till ett dryckespaket med utvalda juicer för 99 kr. Efter kl 11 finns också möjligheten att dricka ett glas mousserande vin till desserten.  

Öppettider frukost
Lördag 25 september – finns 4 platser 11:45
Lördag 9 oktober – få platser kvar, kontakta oss för väntelista från 10.45! 
Lördag 23 oktober – fullbokat
Lördag 13 november – fullbokat
Lördag 4 december – platser kvar
Lördag 11 december – få platser kvar

Klicka här för att komma till bokningen! OBS! Via vårt system brukar det snabbt bli fullbokat, om du inte lyckas boka kan du skriva till info@solhagastenugnsbageri.se och ange namn, kontaktuppgifter och önskad dag så kontaktar vi dig!

Kvällsmeny från kl 19

Vi bakar och lagar en meny efter årstiden, där spannmålet är den röda tråden. Vi tar tillvara på det som finns omkring oss för tillfället, handplockat från skog, hav och producenter som står oss nära. Till det erbjuder vi en levande dryckesmeny med goda viner, lokalt öl och alkoholfria drycker. Pris varierar beroende på råvaror.
Åldersgräns i salongerna är 12 år, och alla serveras samma meny till samma pris.

Öppettider
Torsdag 23 september – nytt datum öppet för bokning
Fredag 24 september – fullbokat
Lördag 25 september – fullbokat
Fredag 8 oktober – Unik kväll med Ugglarps kök och salonger, nu öppet för bokning
Lördag 9 oktober – Unik kväll med Ugglarps kök och salonger, nu öppet för bokning
Torsdag 21 oktober – nytt datum öppet för bokning
Fredag 22 oktober – fullbokat
Lördag 23 oktober – fullbokat

Pris (gäller dock ej specialevent med Ugglarps Grönt, se priser nedan)
Meny, fem serveringar: 600kr
Vinpaket: 520kr
Alkoholfritt paket: 350kr
Det finns även dryckesmeny på plats. 

Ugglarps kök & salonger 8-9 oktober

Varmt välkomna till en alldeles speciell kväll i salongerna tillsammans med Mikael Jidenholm och Mija Kanerot från Ugglarps Grönt! Vi tar det bästa i skördetid direkt från jorden ute vid havet och förvandlar till en helt vegetarisk avsmakningsmeny med både utvalda och egentillverkade drycker. Mellan rätterna serveras berättelser och samtal med våra bönder om växtligheten både under och ovan jord.

Pris
Avsmakningsmeny 1150kr
Vinpaket 750kr
Alkoholfritt dryckespaket 500kr
Det finns även dryckesmeny på plats. 

Klicka här för att komma till bokningen! OBS! Via vårt system brukar det snabbt bli fullbokat, om du inte lyckas boka kan du skriva till info@solhagastenugnsbageri.se och ange namn, kontaktuppgifter och önskad dag så kontaktar vi dig!