Solhaga kök & salonger

Nu slår vi upp de vackra gamla dubbeldörrarna på Solhagas veranda, och bjuder er att kliva in i bagarfamiljen Wennerströms privata salonger. Det som en gång var tänkt att vara ett sommarställe blev ett bageri, och nu – en liten hemmarestaurang.

I salongerna ger vi plats för matupplevelser med bröd och fina spannmål i huvudrollen. På scen står också våra lokala leverantörer av såväl grönt och chark som mejeri och goda drycker. Gästerna serveras en bestämd meny som naturen själv har varit med och skrivit. 

Inomhus i salongerna är åldersgränsen 12 år. Alla serveras samma meny, till samma pris. Om specialkost: Du kan boka vegetarisk meny, däremot inte glutenfri eller mjölkproteinfri eftersom spannmål och mejeriprodukter är hörnstenar i vårt kök. Gällande andra allergier, ange detta vid bokningen eller kontakta oss på info@solhagastenugnsbageri.se om du har frågor!

Långfrukost kl 9

En fest för alla som älskar frukost, där vi serverar den ena härligheten efter den andra. Gröt, yoghurt, brödkorg, smörkavlade bakverk och dessert. I frukosten ingår bryggkaffe från Slöinge kafferosteri eller te från Bergstrands. Pris: 250 kr. Du kan även välja till ett dryckespaket med utvalda juicer för 99 kr. Efter kl 11 finns också möjligheten att dricka ett glas mousserande vin till desserten.  

Vi har en åldersgräns på 12 år i salongerna. Om du vill äta vår frukostmeny i sällskap med yngre barn, går detta bra utomhus på drop-in-plats i vårt trädgårdskafé. Prata med hovmästaren när ni kommer så kan vi förhoppningsvis ordna detta. Om barnen inte vill äta menyn, går det bra att gå till bageriet och beställa smörgåsar och fika till dem.

Öppettider frukost
29-30 maj kl 9-12 (dessa datum är i princip fullbokade, mejla om du vill stå på väntelista!)
5-6 juni kl 9-12
12 juni-10 augusti kl 9-14 alla dagar, dock har vi frukosten stängd på midsommarafton.

Klicka här för att komma till bokningen!

Meny från kl 16

Vi bakar och lagar en trerätters meny efter årstiden, där spannmålet är den röda tråden. Vi tar tillvara på det som finns omkring oss för tillfället, handplockat från skog, hav och producenter som står oss nära. Till det erbjuder vi en levande dryckesmeny med goda viner, lokalt öl och alkoholfria drycker. Pris meny: 580 kr. Dryck tillkommer. 
Åldersgräns i salongerna är 12 år, och alla serveras samma meny till samma pris.

Öppettider tisdag-lördag kl 16-21 följande datum:
22-24 juni
Midsommarafton och midsommardagen är salongerna stängda för menyer.
29 juni-3 juli 
6 juli-10 juli
13 juli-17 juli
20 juli-24 juli
27 juli-31 juli
3 aug-7 aug

Klicka här för att komma till bokningen!