Solhaga kök & salonger

Nu släpper vi bokningen för våren!

Från och med februari har vi öppet för både frukost och bagarlunch varje lördag. Till er som har fått presentkort i julklapp – vi kommer att prioritera er så gott det går och pussla in er på de dagar ni önskar.

I salongerna ger vi plats för matupplevelser med bröd och fina spannmål i huvudrollen. På scen står också våra lokala leverantörer av såväl grönt och chark som mejeri och goda drycker. Gästerna serveras en bestämd meny som naturen själv har varit med och skrivit. 

Inomhus i salongerna är åldersgränsen 12 år (spädbarn är välkomna såklart). Alla serveras samma meny, till samma pris.

Om specialkost: Du kan boka vegetarisk meny, däremot inte glutenfri eller mjölkproteinfri eftersom spannmål och mejeriprodukter är hörnstenar i vårt kök. Gällande andra allergier, ange detta vid bokningen eller kontakta oss om du har frågor!

Långfrukost från kl 9

En fest för alla som älskar frukost, där vi serverar den ena härligheten efter den andra. Under morgonen får ni njuta av fyra olika serveringar med allt från sött, salt, krispigt och krämigt. I frukosten ingår bryggkaffe från Slöinge kafferosteri eller te från Bergstrands.

Pris: 250 kr. Du kan även välja till ett dryckespaket med utvalda juicer för 99 kr. Efter kl 11 finns också möjligheten att dricka ett glas mousserande vin till desserten.  

Bagarlunch från kl 12

Njut av en lunch med allt från frasigt, krispigt och salt till mjukt, syrligt och sött. Vi bakar och lagar av det bästa vi har att tillgå och har tagit tillvara på under året. Från skafferiet här i Susedalen, skogen och producenter som Ugglarps Grönt, Hagarnas mejeri och Skrea ost skapar vi en lunchmeny som varierar efter humör och natur.

Pris 275 kr. Dryck tillkommer, du väljer fritt från en dryckesmeny där vi erbjuder såväl lokalt öl från Syster Sur i Ugglarp som utvalda viner, säsongens kombucha och egna juicer. Kaffe eller te till desserten ingår. 

Kvällsmeny och event

Till våra kvällar i salongerna bakar och lagar vi en meny efter årstiden, där spannmålet är den röda tråden. Vi tar tillvara på det som finns omkring oss för tillfället, handplockat från skog, hav och producenter som står oss nära. Till det erbjuder vi en levande dryckesmeny med goda viner, lokalt öl och alkoholfria drycker.

Vår filosofi för kvällsmenyn är att endast använda de allra bästa råvarorna från våra närmaste producenter här i Susedalen. Vi går nu in i vintervila, och återkommer med nya datum när de första primörerna väntas i vår.

Kontakta oss gärna om du är intresserad av att abonnera hela salongerna för en privat fest eller företagsevent, som kan utformas efter era önskemål.

%d bloggare gillar detta: