baguette_ny

Baguette

Grilla i kväll? Vår baguette görs på traditionellt franskt vis, med lite surdeg för att förhöja smaken.

Först gör vi en fördeg på vatten, vetemjöl och några gram jäst. Nästa dag blandas fördegen med vatten, vetesurdeg, vetemjöl, några gram jäst och salt. Degen får vila ett par timmar den formas till baguetter, som sedan får jäsa kallt över natten. Baguetterna snittas och gräddas direkt på stenhällen, för att få fin volym.

Vi klipper även baguetten i klassisk fransk modell, även kallad veteax. Fin som ätbar dekoration till festen, och perfekt för utflykten där man slipper använda brödkniv. Vi klipper våra baguetter på olika dekorativa sätt. Vill du ge bort en bukett baguetter med olika utseende, så säg gärna till ett par dagar innan.

Baguetten bör ätas dagsfärsk. Blir det något över kan du frysa in, och tina i 150°c i cirka 10–15 minuter. Då blir den frasig igen.

Ingredienser: Vetemjöl, vatten, vetesurdeg (vatten, vetemjöl), salt, jäst.

4 kommentarer om ”Baguette”

  1. Anders von Brömssen

    Hej Gustav och Sara!
    Jag kan nog ro baguetterna i land men nog hade det varit fint med lite mått.

    Går gärna en fortsättningskurs och/eller kommer ner någon dag jag kan göra mig lös framöver. När passar det bäst/sämst?

    Hälsningar,
    Anders von Brömssen

  2. Charlotta Alexén

    Hej Gustav (och Sara)!
    Tack för en väldigt inspirerande kurs i förra veckan. Nu ska bakandet upp till nya höjder. Jag ska inte slarva mer utan kolla surheten, spänna upp degen och alltid snitta ordentligt. Jag brukar gillar stora bröd bättre men din baguette är verkligen den bästa jag någonsin har ätit. Det kommer nog att bli en och annan baguette hemma hos mig också.
    Hälsningar Charlotta

  3. Hands down, Ap7e#&l821p;s app store wins by a mile. It’s a huge selection of all sorts of apps vs a rather sad selection of a handful for Zune. Microsoft has plans, especially in the realm of games, but I’m not sure I’d want to bet on the future if this aspect is important to you. The iPod is a much better choice in that case.

  4. Kurre

    Smak var bra, men hård skorpa man kunde inte tugga den.

Lämna en kommentar

  • Öppettider

    Öppet
    Måndag–fredag 8-18
    Lördag–söndag 8-16 (september-maj stänger vi 14 på helgerna)
    Helgdagar (röda) har vi oftast öppet 8-16 oavsett vilken veckodag det är, men kolla alltid för säkerhets skull.
    Beställningar kan hämtas tidigare enligt överenskommelse.

    Du når oss på 0738-55 11 22 eller info@solhagastenugnsbageri.se
    Följ oss också på facebook.

    Hitta hit
    Avfart 48 Slöinge på E6. Kör mot centrum och följ Järnvägsgatan ända till slutet. Sväng höger in på Ågatan. Karta finns här.