storlevain

Stor levain

Våra levain på två kilo passar perfekt till buffén för många personer.

Ett vitt surdegsbröd som vi bakar helt utan jäst, och som passar utmärkt till det mesta. En stor levain räcker till ungefär 30 stora skivor, eller 60 ganska lagom stora bitar om man delar skivorna på hälften. Pris: 120 kr. Beställs minst två dagar före leverans.

Dag ett gör vi en fördeg (levain) på vetesurdeg, vetemjöl och vatten. Dag två blandas fördegen med mera vatten, vetemjöl och salt. Degen får vila i ett par timmar innan bröden formas. De får jäsa kallt över natten och gräddas på stenhäll dag tre.

Ingredienser: Vetemjöl, vatten, levain (vetemjöl, vatten, vetsurdeg), salt.

Lämna en kommentar

  • Öppettider

    Öppet i midsommar
    Midsommardagen 8-16

    Ordinarie öppettider
    Måndag–fredag 8-18
    Lördag–söndag 8-16 (september-maj stänger vi 14 på helgerna)
    Helgdagar (röda) har vi oftast öppet 8-16 oavsett vilken veckodag det är, men kolla alltid för säkerhets skull.
    Beställningar kan hämtas tidigare enligt överenskommelse.

    Du når oss på 0738-55 11 22 eller info@solhagastenugnsbageri.se
    Följ oss också på facebook.

    Hitta hit
    Avfart 48 Slöinge på E6. Kör mot centrum och följ Järnvägsgatan ända till slutet. Sväng höger in på Ågatan. Karta finns här.