sloingebrod

Slöingebröd

Slöingebrödet är en riktig smakupplevelse – bakat enbart för hand, utan jäst på ekologiska stenmalda mjöler och havssalt.

Innehållet i Slöingebrödet varierar, men metoden är densamma. Vi blandar ekologiskt mjöl, vatten, rågsurdeg och havssalt för hand. Degen utvecklas utan att vi bearbetar den i maskin, vi viker den några gånger och knådar sedan för hand innan vi formar. Bröden får jäsa i korgar över natten och bakas på stenhäll nästa dag till rejäl färg och skorpa. Den varsamma behandlingen av de ekologiska och stenmalda mjölerna ger en helt unik smak.

För att ytterligare fördjupa smaken använder vi mjöl på äldre sorters vete och råg, malda på Limabacka kvarn. Därifrån får vi bland annat svedjeråg, korn och emmer. Ibland kan det också hända att vi smaksätter med örter och frön från bland annat Ugglarps Grönt eller något som vi plockar i trädgården.

Lämna en kommentar

 • Öppettider

  Öppettider
  Måndag–fredag 8-18
  Lördag–söndag 8-16

  Helgdagar (röda) har vi oftast öppet 8-16 oavsett vilken veckodag det är, men kolla alltid för säkerhets skull.
  Beställningar kan hämtas tidigare enligt överenskommelse. Om du ska hämta en beställning och det är lång kö, ring på klockan vid fönstret så ska vi försöka hjälpa till så snabbt vi kan.

  Vill du sitta och fika inomhus rekommenderar vi varmt att du bokar bord, eftersom vi har få platser i butiken.

  För dig som är funktionshindrad finns en ramp vi kan plocka fram vid behov, samt ett större WC i gårdshuset på förfrågan.

  Du når oss på 0738-55 11 22 eller info@solhagastenugnsbageri.se
  Följ oss också på facebook.

  Hitta hit
  Avfart 48 Slöinge på E6. Kör mot centrum och följ Järnvägsgatan ända till slutet. Sväng höger in på Ågatan. Karta finns här.