sloingebrod

Slöingebröd

Slöingebrödet är en riktig smakupplevelse – bakat enbart för hand, utan jäst på ekologiska stenmalda mjöler och havssalt.

Innehållet i Slöingebrödet varierar, men metoden är densamma. Vi blandar ekologiskt mjöl, vatten, rågsurdeg och havssalt för hand. Degen utvecklas utan att vi bearbetar den i maskin, vi viker den några gånger och knådar sedan för hand innan vi formar. Bröden får jäsa i korgar över natten och bakas på stenhäll nästa dag till rejäl färg och skorpa. Den varsamma behandlingen av de ekologiska och stenmalda mjölerna ger en helt unik smak.

För att ytterligare fördjupa smaken använder vi mjöl på äldre sorters vete och råg, malda på Limabacka kvarn. Därifrån får vi bland annat svedjeråg, korn och emmer. Ibland kan det också hända att vi smaksätter med örter och frön från bland annat Ugglarps Grönt eller något som vi plockar i trädgården.

Lämna en kommentar

 • Öppettider

  Förlängda öppettider på helgerna!
  Från och med den första maj slutar vi med leveranserna till ICA och kan istället förlänga våra öppettider till 16 på helgerna.

  Ordinarie öppettider:
  Måndag–fredag 8-18
  Lördag–söndag 8-14
  Helgdagar (röda) har vi oftast öppet 8-16 oavsett vilken veckodag det är, men kolla alltid för säkerhets skull.
  Beställningar kan hämtas tidigare enligt överenskommelse.

  Vill du komma och fika rekommenderar vi varmt att du bokar bord, särskilt lördag och söndag.

  Du når oss på 0738-55 11 22 eller info@solhagastenugnsbageri.se
  Följ oss också på facebook.

  Hitta hit
  Avfart 48 Slöinge på E6. Kör mot centrum och följ Järnvägsgatan ända till slutet. Sväng höger in på Ågatan. Karta finns här.