sloingebrod

Slöingebröd

Slöingebrödet är en riktig smakupplevelse – bakat enbart för hand, utan jäst på ekologiska stenmalda mjöler och havssalt.

Innehållet i Slöingebrödet varierar, men metoden är densamma. Vi blandar ekologiskt mjöl, vatten, rågsurdeg och havssalt för hand. Degen utvecklas utan att vi bearbetar den i maskin, vi viker den några gånger och knådar sedan för hand innan vi formar. Bröden får jäsa i korgar över natten och bakas på stenhäll nästa dag till rejäl färg och skorpa. Den varsamma behandlingen av de ekologiska och stenmalda mjölerna ger en helt unik smak.

Till det här brödet använder vi Svenno – ett ekologiskt vetemjöl från Berte Qvarn, odlat av Carl Jonsson i Heberg. Det unika med den här sorten är att det inte är så hårt förädlat. Vetet växer långsammare med djupare rötter, vilket ger bättre smak och näringsinnehåll. Som komplement och för att ytterligare fördjupa smaken använder vi också mjöl på äldre sorters vete och råg, malda på Limabacka kvarn. Därifrån får vi bland annat svedjeråg, korn och emmer. Ibland kan det också hända att vi smaksätter med örter och frön från bland annat Ugglarps Grönt.

Lämna en kommentar

 • Öppettider

  7-10 januari stängt på grund av renovering!
  Vi ska måla om och göra plats för fler bord!.

  11 januari – nyöppning med SEMLOR!
  Då är vi tillbaka med vanliga öppettider igen:
  Måndag–fredag 8-18
  Lördag–söndag 8-14
  Helgdagar (röda) har vi oftast öppet 8-14 oavsett vilken veckodag det är, men kolla alltid för säkerhets skull.
  Beställningar kan hämtas tidigare enligt överenskommelse.

  Du når oss på 0738-55 11 22 eller info@solhagastenugnsbageri.se
  Följ oss också på facebook.

  Hitta hit
  Avfart 48 Slöinge på E6. Kör mot centrum och följ Järnvägsgatan ända till slutet. Sväng höger in på Ågatan. Karta finns här.