kvarn_valnot

Kvarnbröd

Goda nyheter! Ytterligare ett handknådat bröd med ekologiska kulturspannmål gör entré i hyllan. Finns även med valnötter.

Vårt handknådade och långjästa Slöingebröd får nu sällskap i hyllan av en grövre variant.

I kvarnbrödet varierar vi innehållet med det bästa från våra halländska kvarnar, Berte Qvarn och Limabacka kvarn. I botten finns alltid någon form av kross och hela korn som blötläggs över natten. Råg, dinkel, emmer, eller vad som finns just nu. Nästa dag tillsätter vi vatten, vetemjöl, rågsurdeg, havssalt och något grövre kulturspannmål.

På det viset får vi chansen att alltid prova nya saker och utmana oss själva som bagare, och ni som våra gäster njuta av de fantastiska smakerna.

En del av degen tar vi undan, och viker varsamt in hela valnötter.

Bröden får jäsa i kyl 24-48 timmar, vilket ger brödet dess fina smak och gör det ännu mer hälsosamt att äta.

Lämna en kommentar

  • Öppettider

    Öppettider
    Måndag–fredag 8-18
    Lördag–söndag 8-16

    Helgdagar (röda) har vi oftast öppet 8-16 oavsett vilken veckodag det är, men kolla alltid för säkerhets skull.
    Beställningar kan hämtas tidigare enligt överenskommelse. Om du ska hämta en beställning och det är lång kö, ring på klockan vid fönstret så ska vi försöka hjälpa till så snabbt vi kan.

    Vill du sitta och fika inomhus rekommenderar vi varmt att du bokar bord, eftersom vi har få platser i butiken.

    För dig som är funktionshindrad finns en ramp vi kan plocka fram vid behov, samt ett större WC i gårdshuset på förfrågan.

    Du når oss på 0738-55 11 22 eller info@solhagastenugnsbageri.se
    Följ oss också på facebook.

    Hitta hit
    Avfart 48 Slöinge på E6. Kör mot centrum och följ Järnvägsgatan ända till slutet. Sväng höger in på Ågatan. Karta finns här.