kvarn_valnot

Kvarnbröd

Goda nyheter! Ytterligare ett handknådat bröd med ekologiska kulturspannmål gör entré i hyllan. Finns även med valnötter.

Vårt handknådade och långjästa Slöingebröd får nu sällskap i hyllan av en grövre variant.

I kvarnbrödet varierar vi innehållet med det bästa från våra halländska kvarnar, Berte Qvarn och Limabacka kvarn. I botten finns alltid någon form av kross och hela korn som blötläggs över natten. Råg, dinkel, emmer, eller vad som finns just nu. Nästa dag tillsätter vi vatten, vetemjöl, rågsurdeg, havssalt och något grövre kulturspannmål.

På det viset får vi chansen att alltid prova nya saker och utmana oss själva som bagare, och ni som våra gäster njuta av de fantastiska smakerna.

En del av degen tar vi undan, och viker varsamt in hela valnötter.

Bröden får jäsa i kyl 24-48 timmar, vilket ger brödet dess fina smak och gör det ännu mer hälsosamt att äta.

Lämna en kommentar

  • Öppettider

    Förlängda öppettider på helgerna!
    Från och med den första maj slutar vi med leveranserna till ICA och kan istället förlänga våra öppettider till 16 på helgerna.

    Ordinarie öppettider
    Måndag–fredag 8-18
    Lördag–söndag 8-16

    Helgdagar (röda) har vi oftast öppet 8-16 oavsett vilken veckodag det är, men kolla alltid för säkerhets skull.
    Beställningar kan hämtas tidigare enligt överenskommelse.

    Vill du komma och fika rekommenderar vi varmt att du bokar bord, särskilt lördag och söndag.

    Du når oss på 0738-55 11 22 eller info@solhagastenugnsbageri.se
    Följ oss också på facebook.

    Hitta hit
    Avfart 48 Slöinge på E6. Kör mot centrum och följ Järnvägsgatan ända till slutet. Sväng höger in på Ågatan. Karta finns här.