fyrafron_webb

Fyra frön

Ett rustikt bröd med frö från vallmo, sesam, pumpa och solros.

Vi blandar vatten, vetemjöl, vetesurdeg, fint rågmjöl, vallmofrö, pumpafrö, sesamfrö, solrosfrö, jäst och salt. Degen får vila ett par timmar innan vi formar bröden, som sedan får jäsa kallt över natten. Nästa morgon snittas bröden och bakas på stenhäll.

Ingredienser: Vetemjöl (svenno), vatten, vetesurdeg (vatten, vetesurdeg), fint rågmjöl, vallmofrö, pumpafrö, sesamfrö, solrosfrö, salt, jäst. Förvaras i rumstemperatur – i papperspåse eller tyg. Går utmärkt att frysa.

Lämna en kommentar

  • Öppettider

    Öppettider midsommarhelgen
    Midsommarafton 8-13
    Midsommardagen 8-16

    Ordinarie öppettider
    Måndag–fredag 8-18
    Lördag–söndag 8-16

    Helgdagar (röda) har vi oftast öppet 8-16 oavsett vilken veckodag det är, men kolla alltid för säkerhets skull.
    Beställningar kan hämtas tidigare enligt överenskommelse.

    Vill du sitta och fika inomhus rekommenderar vi varmt att du bokar bord, eftersom vi har få platser i butiken.

    För dig som är funktionshindrad finns en ramp vi kan plocka fram vid behov, samt ett större WC i gårdshuset på förfrågan.

    Du når oss på 0738-55 11 22 eller info@solhagastenugnsbageri.se
    Följ oss också på facebook.

    Hitta hit
    Avfart 48 Slöinge på E6. Kör mot centrum och följ Järnvägsgatan ända till slutet. Sväng höger in på Ågatan. Karta finns här.