frukt&nöt

Frukt & nöt

En höjdare till goda ostar eller bara med smör på.

Först blötlägger vi aprikoser, gula russin och mörka russin. Sedan blandas rågsurdeg, grahamsmjöl, vetemjöl, oblandad rågsikt, smör, jäst, salt och vatten. Allra sist tillsätter vi frukten, valnötter och hasselnötter. Bröden får jäsa kallt över natten och gräddas nästa dag.

Förvaras i rumstemperatur – i papperspåse eller tyg. Går utmärkt att frysa.

Ingredienser: Vetemjöl, rågsurdeg (vatten, fint rågmjöl), gula russin, russin, aprikoser, oblandad rågsikt, grahamsmjöl, valnötter, hasselnötter, smör, salt, jäst.

En kommentar om ”Frukt & nöt”

  1. Madeleine

    Mycket saftigt, knaprigt bröd! Köper gärna detta bröd igen.

Kommentera Madeleine

  • Öppettider

    Julhelgerna
    23 december 8–16
    24–28 december stängt
    29 december 8–18
    30 december 8–14
    31 december 8–14
    Nyårsdagen stängt

    2–4 januari som vanligt 8–18
    Trettondagsafton 5 januari 8-14
    Trettondagen stängt

    OBS! Vi stänger för renovering av butiken 8–10 januari. Vi ska måla om och göra plats för fler bord!

    11 januari – nyöppning med SEMLOR!
    Då är vi tillbaka med vanliga öppettider igen:
    Måndag–fredag 8-18
    Lördag–söndag 8-14
    Helgdagar (röda) har vi oftast öppet 8-14 oavsett vilken veckodag det är, men kolla alltid för säkerhets skull.
    Beställningar kan hämtas tidigare enligt överenskommelse.

    Du når oss på 0738-55 11 22 eller info@solhagastenugnsbageri.se
    Följ oss också på facebook.

    Hitta hit
    Avfart 48 Slöinge på E6. Kör mot centrum och följ Järnvägsgatan ända till slutet. Sväng höger in på Ågatan. Karta finns här.