collage_webb

Sök jobb!

För dig som vill utvecklas och lära dig mer om både hantverket och branschen är sommarjobbet här ett tillfälle att bredda din erfarenhet.

På Solhaga blir du en del av ett arbetslag där alla tar stort ansvar för både helheten och detaljerna – allt ifrån råvarorna vi köper till känslan människor tar med sig härifrån. För dig som vill utvecklas och lära dig mer om både hantverket och branschen är sommarjobbet här ett gyllene tillfälle att bredda din erfarenhet. Vi ser helst att du har arbetslivserfarenhet, men vi sätter alltid personlighet framför formella meriter. Skriv till oss på info@solhagastenugnsbageri.se!

Bagare
Du har utbildning inom bageri och konditori, och erfarenhet av praktik/arbete i ett modernt hantverksbageri där man bakar från grunden
Du kan hantera både sura, söta och kavlade degar.
Du brinner för att ständigt utvecklas och lära dig mer.
Du har också ett starkt matintresse och sinne för både smak och estetik.
Du kan arbeta i högt tempo och snabbt anpassa dig efter nya situationer.
Du är öppen och hjälpsam, och förmedlar gärna dina kunskaper till gäster och kollegor.
Du behövs här ungefär från juni–augusti, heltid eller deltid kan vi prata om.

Butik & servering
Du har passion för mat och dryck med hög kvalitet och delar vår filosofi kring att följa säsong och att skapa goda smaker från grunden.
Du har erfarenhet av både försäljning och servering.
Det är ett stort plus om du brinner lite extra för kaffe och har goda baristakunskaper.
Du har ett starkt driv, hittar gärna på nya saker och vill alltid lära dig mer. Som medarbetare i kassa och servering är det du som berättar vår historia och får varje person att känna sig sedd.
Du tycker om att få gäster att trivas och berättar gärna om hur vi arbetar, om de lokala råvarorna vi använder och om hantverk i stort.
Du är van vid att jobba i högt tempo och kan snabbt agera i olika situationer.
Du är flexibel och gör gärna allt från att snurra bullar, köra leverans och bemöta kunder.
B-körkort är ett mycket stort plus.
Du behövs här från den 1 maj–1 september. Deltid eller heltid, med möjlighet till förlängning eller helgarbete under lågsäsong. Det finns möjlighet att börja jobba extra redan nu.

Om oss
Vårt bröd bakas enligt långsamma processer där vi använder surdeg och andra typer av fördegar. Vi bakar med så lokala och ekologiska råvaror som möjligt, ofta efter säsong, och använder inga tillsatser eller halvfabrikat. Croissanter och wienerbröd kavlas med riktigt smör och vi kokar både sylt och vaniljkräm från grunden. Alla som jobbar här är delaktiga i utvecklingen av vårt sortiment och våra arbetsmetoder.

Under sommaren kan våra gäster ta en fika i den lummiga trädgården, där vi har omkring 50 platser. Vid sämre väder går det fint att boka något av våra bord inomhus. Till vår smörsgåsmeny har vi samlat det allra bästa från producenterna i närheten; Gudmundsgården, Mostorps Gård, Skrea Ost och Ugglarps Grönt. Till smörgåsen kan gästerna dricka nymalet kaffe från Slöinge Kafferosteri, utvalda teer från Bergstrands, varm Valrhona choklad eller ren äppelmust från Carlslunds gård i Steninge.

Delar av vårt sortiment finns också på ICA Kvantum i Falkenberg och ICA Skrea Strand, samt Borgmästargården Kafé & Konditori.

Historien i korthet
Bageriet startades i början av 2011 av Sara Wennerström, som köpte fastigheten som sommarhus 2008. Hon började renovera den gamla stenugnen i uthuset och berättade om bygget och sina recept på bloggen sarabakar.se. 2010 började hon en utbildning till hantverksbagare för Jan Hedh, och bestämde sig för att bygga om uthuset till hantverksbageri.

Idag omsätter bageriet omkring 6 Mkr, har fem heltidsanställda året runt och femton under sommarsäsongen. Sara blev nominerad till Årets Företagare i Falkenberg 2015 och bageriet har belönats med flera fina priser och nomineringar.

White Guide Café nominerade Solhaga Stenugnsbageri till Årets bageri 2015 och 2016.

2016 öppnade Sara tillsammans med kollegorna Tilda och Ann-Sofie Borgmästargården Kafé & Konditori i Falkenberg, med liknande filosofi som på Solhaga. Kaféet har på kort tid vunnit ett flertal priser, bland annat Årets Stjärnskott i White Guide Café 2016.

Men priser i all ära, bäst är ändå att vi har så många trogna stammisar och följare som är med oss på resan.

Följ oss gärna på facebook, bloggen sarabakar.se eller på instagram: @solhagastenugnsbagerioch @sarabakar.

Lämna en kommentar

 • Öppettider

  Måndag–fredag 8-18
  Lördag–söndag 8-14
  Helgdagar (röda) har vi oftast öppet 8-14 oavsett vilken veckodag det är, men kolla alltid för säkerhets skull.
  Beställningar kan hämtas tidigare enligt överenskommelse.

  Vill du komma och fika rekommenderar vi varmt att du bokar bord, särskilt lördag och söndag.

  Du når oss på 0738-55 11 22 eller info@solhagastenugnsbageri.se
  Följ oss också på facebook.

  Hitta hit
  Avfart 48 Slöinge på E6. Kör mot centrum och följ Järnvägsgatan ända till slutet. Sväng höger in på Ågatan. Karta finns här.