solhaga_inne_jul

Om Solhaga

I ett gammalt uthus med vedeldad stenugn har vi byggt ett modernt hantverksbageri där vi bakar surdegsbröd och söta bakverk på lokala råvaror från bland andra Berte Qvarn och Ugglarps Grönt.

Kontakt

Beställning
Ring 0738-55 11 22 eller skicka ett brev till info@solhagastenugnsbageri.se om du vill beställa bröd och bakverk.

På vår facebooksida kan du följa arbetet i bageriet och få mer info om erbjudanden och våra bröd och bakverk.

Öppettider
Måndag–fredag 8–18
Lördag–söndag 8–14 (juni-augusti öppet till 16 på helger)
Om inte annat meddelas har vi öppet alla röda dagar 8-14. För öppettider under högtider se spalten till höger.

Hitta hit
Om du kommer från E6, ta avfart 48 Slöinge och följ skylten mot centrum. Du är nu på Järnvägsgatan, följ den ända till slutet och sväng höger. Karta finns här.

Kurser och konferenser
Är du intresserad av att lära dig baka? Eller ta med kollegorna på en bake-off med övernattning på charmiga Berte bed´n BreakfastHär hittar du mer information.

Om oss

Vårt bröd bakas enligt långsamma processer där vi använder surdeg och andra typer av fördegar, vilket gör det både godare och mer hälsosamt. Vi bakar med så lokala råvaror som möjligt och använder inga tillsatser eller halvfabrikat. Croissanter och pain au chocolat kavlas med riktigt smör och vi kokar både sylt och vaniljkräm från grunden.

Under sommaren kan våra gäster ta en fika i den lummiga trädgården, där vi har omkring 30 platser. Vid sämre väder går det fint att boka något av våra små bord inomhus, eller gårdshuset som har plats för omkring tio personer. Till vår smörgåsmeny har vi samlat det allra bästa från matföretagen i närheten; Gudmundsgården, Mostorps Gård, Skrea Ost och Ugglarps Grönt. Till smörgåsen kan du dricka nymalet kaffe från Slöinge Kafferosteri,  Theodor te, varm Valrhona choklad eller ren äppelmust från Carlslunds gård i Steninge.

Delar av vårt sortiment finns också på Borgmästargården Kafé & Konditori i Falkenberg, ICA Kvantum i Falkenberg och ICA Skrea Strand.

Följ oss gärna på facebook, bloggen sarabakar.se eller på instagram: @solhagastenugnsbageri och @sarabakar.

Historien i korthet
Bageriet startades i början av 2011 av Sara Wennerström, som köpte fastigheten som sommarhus 2008. Hon började renovera den gamla stenugnen i uthuset och berättade om bygget och sina recept på bloggen sarabakar.se. 2010 började hon en utbildning till hantverksbagare för Jan Hedh, och bestämde sig för att bygga om uthuset till hantverksbageri.

Idag omsätter bageriet omkring 6 Mkr, har sex heltidsanställda året runt och 15 under sommarsäsongen. Sara blev nominerad till Årets Företagare i Falkenberg 2015 och bageriet har belönats med flera fina priser och nomineringar.

Västsveriges bagare och konditorer gav oss 2016 utmärkelsen Västsveriges bästa semla, med motiveringen: En semla med höga, rena smaker, bakad med naturliga ingredienser. En semla med identitet!

White Guide Café 2015 nominerade Solhaga Stenugnsbageri till Årets bageri. Poängmässigt avancerade bageriet upp till mästarklass och ligger nu på plats nio på listan över Sveriges bästa caféer.

2015 belönades familjen Wennerström med Hallands museiförenings årliga diplom för god byggnadsvård:
“Sara och Anders Wennerström har i samarbete med kompetenta hantverkare restaurerat ett av Slöinges äldsta hus. […] Nybyggnationen liksom restaureringen av det gamla huset har genomförts på ett föredömligt vis, med användande av såväl gammal byggnadsteknik som återvunnet byggnadsmaterial.”

Skåneländska Gastronomiska Akademien har 2012 tilldelat Solhaga en utmärkelse på 5000 kronor samt ett diplom “för att med utomordentlig professionalism, framåtanda och på kort tid, ha kombinerat utsökt produktionskvalitet med design och kreativ kommunikation“.

“Sara Wennerström uppmärksammas nu av Hallands Akademi för att hon tagit tillvara ett gammalt kulturarv, stöpt om det i modern form och därmed skapat en plats för inspiration och livskvalitet. Hon lyckas binda samman entreprenörskap och nyskapa halländsk matkultur.”
Hallands Akademi, 2012 

 • Öppettider

  Öppet
  Måndag–fredag 8-18
  Lördag–söndag 8-14
  Helgdagar (röda) har vi oftast öppet 8-14 oavsett vilken veckodag det är, men kolla alltid för säkerhets skull.
  Beställningar kan hämtas tidigare enligt överenskommelse.

  Du når oss på 0738-55 11 22 eller info@solhagastenugnsbageri.se
  Följ oss också på facebook.

  Hitta hit
  Avfart 48 Slöinge på E6. Kör mot centrum och följ Järnvägsgatan ända till slutet. Sväng höger in på Ågatan. Karta finns här.