solhaga_inne_jul

Om Solhaga

I ett gammalt uthus med vedeldad stenugn har vi byggt ett modernt hantverksbageri där vi bakar surdegsbröd och söta bakverk på lokala råvaror från bland andra Berte Qvarn och Ugglarps Grönt.

Kontakt

Beställning och bordsbokning
Ring 0738-55 11 22 eller skicka ett brev till info@solhagastenugnsbageri.se om du vill beställa bröd och bakverk. OBS! Om du vill beställa bord med kort varsel är telefon det säkraste sättet att nå oss, det är inte alltid vi kollar mejl under dagen!

Följ oss gärna på facebook, bloggen sarabakar.se eller på instagram: @solhagastenugnsbageri och @sarabakar.

Öppettider
Måndag–fredag 8–18
Lördag–söndag 8–16 (oktober–april öppet till 14 på helger)
Om inte annat meddelas har vi öppet alla röda dagar. För öppettider under högtider se spalten till höger.

Hitta hit
Om du kommer från E6, ta avfart 48 Slöinge och följ skylten mot centrum. Du är nu på Järnvägsgatan, följ den ända till slutet och sväng höger. Karta finns här.

Kurser och konferenser
Är du intresserad av att lära dig baka? Eller vill du arrangera ett möte eller konferens för en grupp på max 10 personer? Här hittar du mer information.

Om oss

Vårt bröd bakas enligt långsamma processer där vi använder surdeg och andra typer av fördegar, vilket gör det både godare och mer hälsosamt. Vi bakar med så lokala råvaror som möjligt och använder inga tillsatser eller halvfabrikat. Croissanter och pain au chocolat kavlas med riktigt smör och vi kokar både sylt och vaniljkräm från grunden.

Under sommaren kan våra gäster ta en fika i den lummiga trädgården, där vi har omkring 50 platser. Vid sämre väder går det fint att boka något av våra små bord inomhus, eller gårdshuset som har plats för omkring tio personer. Till vår smörgåsmeny har vi samlat det allra bästa från matföretagen i närheten; Gudmundsgården, Mostorps Gård, Skrea Ost och Ugglarps Grönt. Till smörgåsen kan du dricka nymalet kaffe från Slöinge Kafferosteri, te från Bergstrands, varm Valrhona choklad eller ren äppelmust från Carlslunds gård i Steninge.

Delar av vårt sortiment finns också på Borgmästargården Kafé & Konditori i Falkenberg.

Historien i korthet
Bageriet startades i början av 2011 av Sara Wennerström, som köpte fastigheten som sommarhus 2008. Hon började renovera den gamla stenugnen i uthuset och berättade om bygget och sina recept på bloggen sarabakar.se. 2010 började hon en utbildning till hantverksbagare för Jan Hedh, och bestämde sig för att bygga om uthuset till hantverksbageri.

Idag omsätter bageriet omkring 6 Mkr, har sex heltidsanställda året runt och 15 under sommarsäsongen. Sara blev nominerad till Årets Företagare i Falkenberg 2015 och bageriet har belönats med flera fina priser och nomineringar.

Västsveriges bagare och konditorer gav oss 2016 utmärkelsen Västsveriges bästa semla, med motiveringen: En semla med höga, rena smaker, bakad med naturliga ingredienser. En semla med identitet!

White Guide Café nominerade Solhaga Stenugnsbageri till Årets bageri 2015, 2016 och 2018. 

2015 belönades familjen Wennerström med Hallands museiförenings årliga diplom för god byggnadsvård:
“Sara och Anders Wennerström har i samarbete med kompetenta hantverkare restaurerat ett av Slöinges äldsta hus. […] Nybyggnationen liksom restaureringen av det gamla huset har genomförts på ett föredömligt vis, med användande av såväl gammal byggnadsteknik som återvunnet byggnadsmaterial.”

Skåneländska Gastronomiska Akademien har 2012 tilldelat Solhaga en utmärkelse på 5000 kronor samt ett diplom “för att med utomordentlig professionalism, framåtanda och på kort tid, ha kombinerat utsökt produktionskvalitet med design och kreativ kommunikation“.

“Sara Wennerström uppmärksammas nu av Hallands Akademi för att hon tagit tillvara ett gammalt kulturarv, stöpt om det i modern form och därmed skapat en plats för inspiration och livskvalitet. Hon lyckas binda samman entreprenörskap och nyskapa halländsk matkultur.”
Hallands Akademi, 2012 

  • Öppettider

    Öppettider
    Måndag–fredag 8-18
    Lördag–söndag 8-16

    Helgdagar (röda) har vi oftast öppet 8-16 oavsett vilken veckodag det är, men kolla alltid för säkerhets skull.
    Beställningar kan hämtas tidigare enligt överenskommelse. Om du ska hämta en beställning och det är lång kö, ring på klockan vid fönstret så ska vi försöka hjälpa till så snabbt vi kan.

    Vill du sitta och fika inomhus rekommenderar vi varmt att du bokar bord, eftersom vi har få platser i butiken.

    För dig som är funktionshindrad finns en ramp vi kan plocka fram vid behov, samt ett större WC i gårdshuset på förfrågan.

    Du når oss på 0738-55 11 22 eller info@solhagastenugnsbageri.se
    Följ oss också på facebook.

    Hitta hit
    Avfart 48 Slöinge på E6. Kör mot centrum och följ Järnvägsgatan ända till slutet. Sväng höger in på Ågatan. Karta finns här.