fruktbrod_amarone

Beställ bröd

För att värna om vår planet bakar vi färre av de bröd vars råvara kommer från fjärran land. Så för att säkert få din favorit – lägg en beställning!

Något av det svåraste som finns när man jobbar med en färskvara som bröd är att baka lagom mycket. På Solhaga arbetar vi för att minska svinnet, men vill samtidigt att det ska finnas bröd kvar i hyllan ända till stängning för alla er som besöker oss. Det som blir över skänks till välgörande ändamål, eller torkas och mals till ströbröd som får nytt liv i våra degar. Ströbrödet finns även att köpa i butiken.

För att värna om vår planet bakar vi fler av de bröd vars råvara har transporterats en kort sträcka. Och färre av de bröd som kräver mycket energi eller innehåller torkad frukt och nötter från fjärran land. Så för att få exakt det ni önskar – lägg en beställning särskilt om det gäller frukt & nöt, valnötsbröd, Slöingebröd och baguetter. Räkna också med att frallor och croissanter har en strykande åtgång på morgonen. Dessutom finns ytterligare en fördel med att beställa nu under sommaren – ni kan hämta ut och betala med kort i snabbkassan vid fönstret om det är lång kö.

Här är de bröd som bakas varje dag:
Solhaga levain – klassiskt ljust surdegsbröd som passar till allt. Finns som ovalt bröd, som formbröd, som litet bröd och som jättelevain (2-kilo) till det stora kalaset. 
Baguetter
 – finns med och utan vallmofrö. Både i vanlig form och klippt som ett veteax vilket passar fint till buffén. Eller varför inte beställa en baguettekrans till kalaset?
Vallmobröd – vår egen smakrika version av franskbröd. Finns både som ovalt bröd och formbakat, samt som litet bröd.
Bondbröd – runt lantbröd med rågsurdeg, emmermjöl från Limabacka Kvarn och strö från räddat bröd. Finns som runt bröd och litet bröd.
Valnöt – samma innehåll som bondbrödet, samt hela valnötter
Slöingebröd – handknådat mellangrovt bröd med varierande kulturspannmål och säsongens råvaror. Finns som avlångt bröd och litet bröd.
Fyra frön – ett ljusare lantbröd med frön av pumpa, vallmo, sesam och solros. Finns som avlångt bröd och litet bröd. 
Danskt rågbröd – helt utan vetemjöl, med linfrö och solroskärnor.
Frukt & nöt 
– med massor av aprikoser, russin, gula russin, valnötter och hasselnötter.
Hallandsknäcke – med rågsurdeg, graham, honung och vetemjöl.

Frallor som bakas varje dag: 
Levain, bondfralla, valnöt, Slöingefralla, fyra frön, frukt & nöt, källarfranska, källarfranska med smält ost, samt franskbrödfralla med vallmofrön.

Alla bröden är bakade på ekologiskt mjöl. Av alla våra bröd är det endast franskbrödfrallorna som innehåller laktos. Du som är vegan kan äta allt utom franskbrödfrallor och knäckebröd. Alla bröd kan innehålla spår av nötter eftersom vi hanterar nötter i bageriet (dock ej jordnötter).

Så här beställer du: 
Tänk på att vi sätter våra degar på morgonen innan uthämtningsdagen, så mejla info@solhagastenugnsbageri.se med minst två dagars framförhållning om det gäller en större beställning.
Om du vill lägga undan bröd till samma dag är det absolut säkrast att ringa 0738-55 11 22, eftersom vi sällan kollar mejlen under dagtid.

En kommentar om ”Beställ bröd”

 1. Anne

  Hej! Vill beställa om det är möjligt att hämta dom på morgonen nu på torsdag kl .07.15, 22 kanelbullar. Måste hämta dom 07.15 annats hinner jag inte till jobbet, är det ok.
  Ha en fortsatt fin kväll
  Anne
  076120299

Lämna en kommentar

 • Öppettider

  Öppettider
  Måndag–fredag 8-18
  Lördag–söndag 8-16

  Helgdagar (röda) har vi oftast öppet 8-16 oavsett vilken veckodag det är, men kolla alltid för säkerhets skull.
  Beställningar kan hämtas tidigare enligt överenskommelse. Om du ska hämta en beställning och det är lång kö, ring på klockan vid fönstret så ska vi försöka hjälpa till så snabbt vi kan.

  Vill du sitta och fika inomhus rekommenderar vi varmt att du bokar bord, eftersom vi har få platser i butiken.

  För dig som är funktionshindrad finns en ramp vi kan plocka fram vid behov, samt ett större WC i gårdshuset på förfrågan.

  Du når oss på 0738-55 11 22 eller info@solhagastenugnsbageri.se
  Följ oss också på facebook.

  Hitta hit
  Avfart 48 Slöinge på E6. Kör mot centrum och följ Järnvägsgatan ända till slutet. Sväng höger in på Ågatan. Karta finns här.